Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Dan narcisa u Orašju, Domaljevcu i Odžaku

Hrabre žene koje su pobijedile tešku bolest na putu svog ozdravljenja glasno pričaju i šire svijest javnosti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Ponovno su se okupile na Dan narcisa u u Orašju, Domaljevcu i Odžaku.

narcis 2016

 

Okupljene oko Udruženja još jednom su uputile poruku o značaju prevencije koja spašava život. Uporno i neumorno to čine u proteklih osam godina, angažirajući se na planu stalnog podizanja svijesti.

Da je svijest žena o njihovom zdravlju u porastu na području PŽ-a, potvrđuju podaci o velikom odzivu stručnim radionicama posvećenim prevenciji koje organizira Udruženje narcisa. Takvim radom već su ubrojane među aktivnija udruženja u FBiH.

Edukativnim djelovanjem na terenu, animiranjem žena i održavanjem predavanja u većini mjesta posavskog područja, daju zdravstvenim temama primjereno značenje. Organiziranjem nekoliko desetaka predavanja, značajno su pomogle da u tradicionalnim seoskim sredinama žene javno progovore o bolesti.

Sudjelovanjem u projektima “Šetnje za ozdravljenje” nastoje animirati i mlađe volonterke kako bi sudjelovale u projektu i već u školskim sredinama upozoravale na potrebu pregleda i javljanja liječniku.
 
- Želimo poručiti da danas bolest raka dojke više nije bauk i o njoj se treba otvoreno razgovarati. Nailazimo na razumijevanje zdravih žena, kojima je Udruženje “Narcisa” primjer da se bolest može pobijediti, kvalitetno i dugo živjeti.

Mi također raznim humanitarnim akcijama, koliko možemo, pomažemo operiranim ženama paketima prve pomoći, ortopedskim sredstvima, moralno, ali ponekad i financijski, kaže predsjednica Udruženja “Narcisa” Valentina Halilović.

Treba naglasiti kako je Udruga kroz realizirane projekte također animirala dosta žena u PŽ-u kako bi uradile besplatnu mamografiju.

Za GIP piše Nada Koturić