Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet07092020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Nakon Singapura i Švicarske milijunska ulaganja usmjerava prema Orašju

ORAŠJE - Na prostoru Poduzetničke zone Dusine Orašje stigao je novi  milijunski ulagač koji namjerava otvoriti tvrtku i zaposliti domaće kadrove. Maxhof grupa prepoznala je povoljan zemljopisni položaj i uvjete poslovanja, a vlasnik tvrtke Ivica Turza ne skriva zadovoljstvo započetim biznisom u Orašju.

-Radi se inače o menageru jednog eminentnog američkog investicijskog fonda zadužen za tržište Dalekog istoka sa sjedištem u Singapuru. Ako je takav biznismen prepoznao u Orašju priliku za investiciju, dakle imamo budućnost, ističe načelnik općine Orašje Stanko Vincetić kojeg smo skupa sa novim ulagačem u općinu zatekli na gradilištu gdje niče nova tvrtka u kojoj će posao naći u prve dvije godine oko 100 djelatnika.

Nakon Singapura Orašje

ivica turza 900

-Živim u Singapuru i nakon 25. godina došao sam u Orašje otvoriti biznis Firma Maxo grupe koja će se proizvodnjom i distribucijom kućanskih aparata i namjeravam ovdje pokrenuti biznis za cijelu Europu ali i izvan nje. Našao sam ovdje atraktivnu lokaciju, profesionalne partnere u općini gdje trebam administrativni dio završiti, nema nerviranja oko čekanja. Imam tvrtke u Singapuru, u Švicarskoj, ali tako profesionalno i brzo još nisam doživio, pa sam s time iznimno zadovoljan.

-Kada pričam sa svojim kolegama koji imaju 200 do 300 milijuna prometa, svaki puta navodim kako je područje Orašja jedno od najpovoljnijih ne samo na europskoj razini već i šire, i kažem svatko tko ne investira sada, kasnije će se kajati. Sama zgrada u Poduzetničkoj zoni na Dusinama vrijedna je od 1,5 milijuna do dva milijuna maraka. Značajna će biti ulaganja u proizvode i radnu snagu, a zapošljavat ćemo i već jesmo domaću radnu snagu u nicanje zgrade, kazao nam je menager Turza.

Profesionalna administracija

-Ulagač najavljuje nova proširenja, a kako ima domaće korijene, spreman je prezentirati ne samo općinu Orašje, nego i BiH, kao jako povoljnu priliku za ulaganja na globalnoj mapi. Očekujemo da će investitor ispoštivati dogovore o kvalitetnim radnim mjestima i pristojnim plaćama. Ovaj projekt poslužio nam je da provjerimo vlastite kapacitete i brzinu djelovanja, od infrastrukture, proširenja vodovodne i kanalizacijske mreže, elektro energetskog sustava, do svih dokumenata i dozvola koje su u nadležnosti općine i županije. Ulagači su naš prioritet i prema njima se mora nastupiti maksimalno odgovorno, što je dobra poruka svim investitorima da je ovo zdrava sredina za investiranje i poslovanje, poručio je Stanko Vincetić načelnik općine Orašje.

Ne odlazite iz Posavineivica turza 1024

-Ja bih sam o htio naglasiti da je ovo puno bolja situacija nego što je u javnosti prisutna. Taj negativan imidž odlaska i traženja za boljim nije uvijek opravdan. Uglavnom se priča o problemima, no problema ima svugdje u svijetu i nigdje nije savršeno. No ja smatram da je ovdje daleko bolje nego što čovjek misli i ne treba samo govoriti o makroekonomskim stvarima kao nužno boljim već pogledati potencijale lokalne sredine i usporediti koliko prednosti ima takav život, a prednosti života u Posavini je napretek, smatra biznismen Turza.

Za GIP piše Nada Koturić