Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Puni sjaj Posavine

djeca posavine

Zürich-Dvorana u Schlierenu u subotu 15. listopada 2011. bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a kao i predhodnih godina uvijek se tražilo mjesto više, što govori svima da je domaćin te večeri bilo HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO „POSAVINA“ ZÜRICH-BADEN.

Bilo je ugodno i nezaboravno vidjeti Posavinu u punom sjaju, razigranu mladost, Posavsko kolo duž cijele dvorane, poslušati dobru izvornu i narodnu pjesmu, čuti prelijepe zvuke violine i šargije.

Organizator zabavne večeri HKUD „Posavina“ Zürich-Baden pokazao je dobru i kvalitetnu organizaciju zabave, dobar odabir izvođača programa, što ljubitelji folklora i dobre pjesme znaju prepoznati, zato i ne čudi činjenica da je dvorana uvijek prepuna, a svi gosti zadovoljni.

Točno u 18.00h Posavskim kolom zabavu su otvorili Marko Spajić-violina i po prvi puta na šargiji Jozo Mijatović, dok je voditelj programa gospodin Jakica Lušo svoj posao odradio profesionalno, počevši sa programom u 20.00h.

Od tri prisutna foluklorna društva, voditelj je prvo prozvao da izađu domaćini HKUD „Posavina“ Zürich-Baden, što su posjetitelji propratili velikim pljeskom, zatim su izašli gosti iz domovine KUD „Napredak“ iz Odžaka, nama posebno dragi gosti, a potom HKUD „Ticino“ Švicarska, koji su po prvi puta nazočili našoj zabavnoj večeri.

Oni koji su bili prisutni mogli su vidjeti zajedničko kolo sva tri društva, a to je negdje oko 120 učesnika u narodnim Posavskim nošnjama. Ni jedan gost nije ostao ravnodušan na tu ljepotu mladosti, a po završetku kola, ovacije i pljesak dugo nisu prestajali.

 Potom su društva nastupala pojedinačno.

 HKUD „Posavina“ Zürich-Baden je ustupio više prostora gostima za njihove nastupe, a poslije domaćina nastupili su gosti iz Odžaka gdje su svojom koreografijom oduševili sve prisutne goste u dvorani.

 KUD „Ticino“ je nastupao posljednji i u potpunosti su opravdali naš poziv, stim da treba napomenuti da su oni jedno mlado i nedavno osnovano društvo, dok progarm koji prikazuju i kako lijepo igraju dobijete dojam da postoje i rade godinama. Nas kao domaćine i organizatore su posebno ugodno iznenadili što su došli u tako velikom broju u pratnji roditelja i prijatelja, stoga im se od srca zahvaljujemo, a sigurno ćemo kao i uvijek uzvratiti istom mjerom na njihovoj zabavi u drugom mjesecu 2012. godine.

Stari ali još uvijek napopularniji izvođači izvornog melosa Braća Begić svoj dio posla su odardili profesionalono i dobro dok je Željko Jurić s pravom pokazao da je u istinu VITEZ POSAVINE i svojim štimungom je podignuo veselja na najviši nivo.

Što se tiče radnog osoblja o njima ne moramo puno pisati njih moramo samo pohvaliti za uloženi trud. U ovom projektu ich je bilo 80 osoba a svi su svoj dio posla odradili  časno ipošteno. Znamo da nije bilo lako, ali kada se sve dobro okonča svi oni odmah zaborave umor i u glas kažu mi smo tu za našu djecu, za naše društvo HKUD „Posavina“ Zürich-Baden i za slijedeću zabavu.

Zahvaljujemo se svim sponzorima ove večeri, zahvaljujemo se svim izvođačima programa, svim medijskim pokroviteljima, a posebno hvala posjetiteljima, našoj dragoj publici što su uvijek s nama, što nas podržaju i vole, a prepuna dvorana je živi dokaz svemu tomu..

Pjesma, kolo, druženje, razgovori sa prijateljima, dobra zabava, ukusna jela, povoljne cijene, nezaboravno večer, prepuna dvorana, dobra atmosfera, darovi, bogata tombola, vesela lica svih posjetitelja, i to sve na jednom mjestu, simboli su odlične  pozivnice za slijedeću zabavu 2012. godine.

I na kraju želimo reći da Upravno vijeće HKUD-a „Posavina“ Zürich-Baden organizira zajednički ručak za radno osoblje u subotu 22.10. 2011. u 12.00h u Döttingenu  Waldhütte i sa ovim činom želi se zahvaliti svim roditeljima i prijateljima koji su radili na zabavnoj večeri.

Predsjednik Društva

Vlado Perković