Obilježen blagdan sv. Antuna Padovanskog u Gradačcu

U župnoj crkvi sv .Marka Evanđeliste u srijedu 13.lipnja 2018. je obilježen blagdan sv.Antuna Padovanskog najomiljenijeg sveca bosanskohercegovačkih katolika. Blagdan sv. Ante obilježen je procesijom u kojoj je sudjelovalo 300-tinjak  vjernika koji su se molili i preporučili sv.Anti.

Nakon procesije u župnoj crkvi održana je koncelebrirana sveta misa koju je predvodio pomoćni biskup Vrhbosanski msgr. dr .Pero Sudar.antunovo 3a 1024

U svojoj nadahnutoj propovijedi pomoćni biskup Vrhbosanski govorio je o životu sv. Antuna Padovanskog, osvrnuvši se na njegove sposobnosti propovijedanja te brojna čudesa koja su se nastavila događati nakon njegove smrti pa sve do današnjih dana.

Proslavi blagdana sv. Ante u Gradačcu prisustvovali su i Mijo Krešić - zamjenik ministra sigurnosti BiH, Ivan Bandić- generalni konzul Republike Hrvatske iz Tuzle, te prof.dr.Tomislav Dubravac-dopredsjednik HKD „Napredak iz Zagreba.

Nakon misnog slavlja uslijedio je zajednički ručak i narodno veselje.

Za GIP piše i fotografira: Zoran Matkić

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.garevac.info/suradnici-gipa/zoran-matkic/7699-obilje%C5%BEen-blagdan-sv-antuna-padovanskog-u-grada%C4%8Dcu.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProIdeb2f71728f