Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri09302020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Garevački susreti

Akcija najmlađih 2010. "Garevački kemen"

Serijal „Garevačkih susreta 2010“ nastavljamo akcijom najmlađih Gerevljana pod motom „Garevački kamen“. Akciju je oragnizirala i u djelo sprovela gospođa Kaja Perić. U ponedjeljak 19. srpnja 2010. su se Garevački mališani okupili i pošli na rijeku Bosnu kako bi prikupili za njih najljepše kamenice kojih samo tu u njihovom Garevcu ima.

Bilo ih je oko dvadestetak, a veliku motivaciju u svemu ovome su pružili njihovi roditelji, posebno Anto Cvitkušić i Eugen Marić koji su pripomogli i u prijevozu djece..

garevacki kamen1

Bilo je tu svih vrsta, oblika i prirodnih boja kamenja koju su kasnije oko 12 sati djeca donijela u prostorije „Otvorene kuće“ u Garevcu gdje ih je dočekao stručni rad i bojanje po njihovj želji i zamisli. Gospđa Kaja Perić im je priredila tri vrste boja i sama neznajući koja je za taj prirodni materijal najbolja.

Bilo je vrlo zanimljivo i lijepo gledati mališane kako iz jednog običnog kamena čine remek djelo svog znanja. Uz veseli izgled njihovih lica i vrijedni uradak njihovih ručica svoju aktivnost su oko 16 sati priveli kraju. Onako izmazani, obojeni i umorni pošli su kućama pokazati svojim roditeljima te djedovima i bakam ono što su u tom kratkom vremenu načinili.

Po par komada lijepo obojenih i majstorski dizajniranih kamenica su ponijeli sa sobom dok su veći dio svog majstorluka ostavili na sušenju u prostorijama „Otvorene kuće“.

Bilo je to lijepo i nada sve vrlo zabavno druženje najmlađih Garevljana koje ćeim dugo ostati u sjećanja i koji će rado čekati novo ljeto i nove susrete u svom Garevcu.

Iz svega ovoga sam osobno zaključio da su ovakvi susret doista potrebni i da ostavljaju lijepe tragove među tom djecom. Jedino što nije bilo korektno s naše strane kao organizatora je da se prostorija „Otvorene kuće“ ostavila ne očišćena i ne pospremljena. Ostala je puna razbcanih kamenica po stolovima, ne ozračena i ne prikladna za daljnju uporabu, a odmah oko 19 sati su je trebale koristiti naše djevojke za satanak i dogovr za izbor najljepše Garevljanke.

garevacki kamen

Tu večer nam voditeljica gospođa Slavica Šerić nije ništa rekla ali već sutra dan kada su došle djevojke iz KUD-a Matići nije više mogla podnijeti i iznjela je svoju ogorčenost kako na te djevojke tako i na nas. Nije mogla više podnijeti slobodu preuzimanja ključeva od tog objekta kao i slobodu kretanja po sanitarnim prostorijama, sali za sastanke kao i stubištu po kojim se pušilo i prljalo.

Po preporuci jedne osobe otišao sam porazgovarati s voditeljicom gospođom Šerić i mislim da sam negativno postupio rekavši da više nikada neću ući u prostorije „Otvorene kuće“. Znam da je bila u pravu, i da se ipak netko o tom objektu treba brinuti. Međutim ostalo mi je teško što je to iznjela u društvu jednog gospodia Gorana koji je isto tako tu nazočio i što mi nije dala vremena da nađem jednu ženu koja bi to za malo novca opet dovela u prvobitno stanje.

Ja sam svoj stav iznio, a gospođa Šerić isto tako. Mislim da ga ni ja ni ona nećemo lako izmjeniti. Pred nama je da vidimo što će i kako će dalje biti. Hoće li „Otvorena kuća“ biti otvorena za sve ili samo za uzvane i svečano odjevene goste iz Sarajeva ili pak Zagreba...

Za GIP piše Mišo Perak