Garevački susreti

Akcija najmlađih 2010. "Garevački kemen"

Serijal „Garevačkih susreta 2010“ nastavljamo akcijom najmlađih Gerevljana pod motom „Garevački kamen“. Akciju je oragnizirala i u djelo sprovela gospođa Kaja Perić. U ponedjeljak 19. srpnja 2010. su se Garevački mališani okupili i pošli na rijeku Bosnu kako bi prikupili za njih najljepše kamenice kojih samo tu u njihovom Garevcu ima.

Bilo ih je oko dvadestetak, a veliku motivaciju u svemu ovome su pružili njihovi roditelji, posebno Anto Cvitkušić i Eugen Marić koji su pripomogli i u prijevozu djece..

garevacki kamen1

Bilo je tu svih vrsta, oblika i prirodnih boja kamenja koju su kasnije oko 12 sati djeca donijela u prostorije „Otvorene kuće“ u Garevcu gdje ih je dočekao stručni rad i bojanje po njihovj želji i zamisli. Gospđa Kaja Perić im je priredila tri vrste boja i sama neznajući koja je za taj prirodni materijal najbolja.

Bilo je vrlo zanimljivo i lijepo gledati mališane kako iz jednog običnog kamena čine remek djelo svog znanja. Uz veseli izgled njihovih lica i vrijedni uradak njihovih ručica svoju aktivnost su oko 16 sati priveli kraju. Onako izmazani, obojeni i umorni pošli su kućama pokazati svojim roditeljima te djedovima i bakam ono što su u tom kratkom vremenu načinili.

Po par komada lijepo obojenih i majstorski dizajniranih kamenica su ponijeli sa sobom dok su veći dio svog majstorluka ostavili na sušenju u prostorijama „Otvorene kuće“.

Bilo je to lijepo i nada sve vrlo zabavno druženje najmlađih Garevljana koje ćeim dugo ostati u sjećanja i koji će rado čekati novo ljeto i nove susrete u svom Garevcu.

Iz svega ovoga sam osobno zaključio da su ovakvi susret doista potrebni i da ostavljaju lijepe tragove među tom djecom. Jedino što nije bilo korektno s naše strane kao organizatora je da se prostorija „Otvorene kuće“ ostavila ne očišćena i ne pospremljena. Ostala je puna razbcanih kamenica po stolovima, ne ozračena i ne prikladna za daljnju uporabu, a odmah oko 19 sati su je trebale koristiti naše djevojke za satanak i dogovr za izbor najljepše Garevljanke.

garevacki kamen

Tu večer nam voditeljica gospođa Slavica Šerić nije ništa rekla ali već sutra dan kada su došle djevojke iz KUD-a Matići nije više mogla podnijeti i iznjela je svoju ogorčenost kako na te djevojke tako i na nas. Nije mogla više podnijeti slobodu preuzimanja ključeva od tog objekta kao i slobodu kretanja po sanitarnim prostorijama, sali za sastanke kao i stubištu po kojim se pušilo i prljalo.

Po preporuci jedne osobe otišao sam porazgovarati s voditeljicom gospođom Šerić i mislim da sam negativno postupio rekavši da više nikada neću ući u prostorije „Otvorene kuće“. Znam da je bila u pravu, i da se ipak netko o tom objektu treba brinuti. Međutim ostalo mi je teško što je to iznjela u društvu jednog gospodia Gorana koji je isto tako tu nazočio i što mi nije dala vremena da nađem jednu ženu koja bi to za malo novca opet dovela u prvobitno stanje.

Ja sam svoj stav iznio, a gospođa Šerić isto tako. Mislim da ga ni ja ni ona nećemo lako izmjeniti. Pred nama je da vidimo što će i kako će dalje biti. Hoće li „Otvorena kuća“ biti otvorena za sve ili samo za uzvane i svečano odjevene goste iz Sarajeva ili pak Zagreba...

Za GIP piše Mišo Perak