Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sub08082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Plan i program Garevačkih susreta 2014.

Vrlo važna NAPOMENA: da bi ovogodišnji "Garevački susreti 2014." bili još zanimljiviji i bolji u njima bi trebali sudjelovati svi Garevljani i njihova djeca. Stoga molimo sve Garevljanke i Garevljane koji nam žele pomoći pri organizaciji i radu da nam se što prija prijave. Prijaviti se možete klikom ovdje.

Dakle u plan i program GIP-a bio bi uključen sportski, zabavni i kulturni događaji koji bi trajali od petka 18.7. pa do ponedjeljka 21.7.2014. a izgledali bi ovako:

Kao i uvijek kada GIP organizira susrete  na  ulazu u Garevac ponovo će  vas dočekati natpis "Dobro došli u Garevac"

dobro_dosli_u_garevac

Uvažavajući činjenicu da se za vjerske športske manifestacije očekuje pojačan promet sve vozače kao i druge sudionike u prometu molimo za poštivanje vidno označenih osoba u reflektirajućim prslucima dok detalje oko parkiranja možete pogledati klikom ovdje. Za parkiranje i detalje oko njih zadužen je dugogodišnji djelatnik prometne policije Antun Fuglinski sa suradnicima!

cvijecePetak 18.7.2014.

Ovaj dan je predviđen za eventualno košenje onih travnatih dijelova uz cestu koji su namijenjeni za parkiranje. Na raspolaganju će biti naš hrabri kosac Antun Fuglinski koji očekuje pomoć dragovoljca. Dragovoljici se mogu prijaviti klikom ovdje.

Od 18.00-20.00 sati traje akcija „Više cvijeća manje smeća" u kojoj ćemo birati najuređenije dvorište i najljepše cvijeće jedne naše povratnice te najuređeniji i najbolji voćnjak jednog našeg povratnika. Za nagradu će pobjednici dobiti prikladni GIP-ov dar za još bolju motivaciju uređenja svojih cvjetnjaka i voćnjaka. Iz ove akcije su isključeni prošli pobjednici Kaja i Manda Perić te Anđa Spajić a za domaćina Marko Zelić i Marijan Perić „Baro“ ali i oni mogu sudjelovati prilikom izbora ili u žiriju ukoliko to žele. U koliko ste za vrijeme svog nedavnog odmora u Garevcu zapazili dvorište ili voćnjak vrijednog sjećanja prijavite ga klikom ovdje.

malonogometni_turnir19.07.2014.

U subotu za 15.00 sati planiran je malonogometni turnir. Igra se 5+1 igrač. Svaka ekipa uplaćuje 60 KM ili 10 KM po igraču i od toga novca se dijele tri prve nagrade za 1,2 i 3 mjesto dok će GIP darovati 3 pehara na sjećanje na ove događaje.
GIP je već ranije izradio malonogometne stative i poklonio ih našem Garevcu tako da će igralište za taj dan biti spremno, očišćeno i pokošeno. Za ovaj malonogometni turnir, natjecanja i izvlačenje ekipa glavni koordinator je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ukoliko imate pitanja, prijedloga,savjeta i slično klikom na njegovo ime možete stupiti u kontakt sa Zoranom! Detalje oko parkiranja možete pogledati klikom ovdje

U slučaju da budemo imali preko deset ekipa onda bismo finalnu utakmicu igrali na Ilinu u 17.00 sati.

djecija olimpijadaParalelno uz natjecanje u nogometu održat će se po prvi puta i "Dječija olimpijada" koja će se sastojati iz raznih zanimljivih igara za naše najmlađe. Svi mi znamo da su naša djeca generacije koje su odrasle u trgovačkim centrima i uz kompjutore i njihove igrice tako ćemo posložiti igre da ih dožive kao nešto novo, a koje ne zahtijevaju posebnu tjelesnu kondiciju. Ovdje se mogu prijaviti djeca svih uzrasta tako da ćemo ih mi pri natjecanju podijeliti u određene kategorije i starosne dobi! Za dječiju olimpijadu zadužen je Anto Cvitkušić i Željko Spajić, dok rado očekujemo i još nekog roditelja da im pomognu u tome. Ako i Vi želite pružiti svoju pomoći prijavite se ovdje.
U ove igre bez obzira na stupanj sposobnosti i znanja djece uključili bi: trčanje u vreći, trčanjem s jajetom u žlici, brzo trčanje do 20 m iz visokog starta, skok u dalj, bacanje teniske loptice u udalj s mjesta lijevom i desnom rukom, bacanje loptice udalj iz zaleta, bacanje teniskih lopti uvis na različite načine i hvatanje, gađanje lopticom u cilj s različitih udaljenosti, potezanje užeta, i još puno, puno toga! Prijave za dječiju olimpijadu možete ostvariti klikom ovdje.

Za trajanje turnira bit će na raspolaganju jedan šator, hladno piće i "Čovjek orkestar" kako ga ja nazivam, Antun harmonikaš iz Županje.

Ovaj puta ćemo naplaćivati ulaznicu simbolične novčane vrijednosti i to od svih sudionika i natjecatelja kao i gostiju i djece po cijeni od samo 1 KM.

kud_matici19.7.2014.

U subotu u 19.30 sati je Kulturno zabavni program. Ove godine će Vas zabavljati KUD „Napredak“ iz Odžaka“ s njihovim mladim zvijezdama igrača i pjevača.  Deset godina upornog i neumornog rada, kulturnog promicatelja posavske tradicijske kulture, folklora, pjesme, plesa kroz djelovanje HKD Napredak Odžak donijelo je tom posavskom kraju niz manifestacija, stotine vrhunskih kulturnih sadržaja, tisuće gostiju. KUD je krenuo od nule kao i općina Odžak sa svega četiri folklorne nošnje, a sada ih imaju 40. Uvijek dobijaju najjači pljesak upravo zbog izvornosti i ljepote narodne nošnje, velikog broja mladih i atraktivnih nastupa. Čak su u veljači 2014. bili na snimanju emisije „Lijepom našom“ u Sarajevu.Samo sekcija folkloraša okuplja 64 člana od 5 do 65 godina, kaže Marica Hrnjkaš. Najmlađi član je ujedno i zvijezda KUD-a, šestogodišnji Luka Studenović, a najstarija baka Ivanka Ćubela, također zvijezda koju na nastupima nitko ne vidi, ali za nastup baka smisli nove stihove. Svirači Ivo Pišković iz Vojskove i Zvonko Jurkić iz Odžaka važna su sastavnica uspješnosti nastupa.

Poslije nastupa KUD-a Napredak od 20.30 sati oragniziramo humanitarni koncert za poplavljenu župu Presvetog Srca Isusova iz Bosanskog Šamca i s time želimo barem malo pomoći našem nekadašnjem graditelju crkve i kapelanu te prvom poslijeratnom upravitelju župe Garevac vlč. Josipu Janjić kojem je voda uništila sve pa čak i automobil. Na koncertu nastupa DRAGO Matijević s pratnjom! Da bi na neki način pokrili troškove koncerta i pomogli vlč. Josipa naplaćivat će se ulaznica za sve sudionike koncerta po cijeni od 5 KM. Djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz.

Uz svaku stanku zabavljat će vas Antun harmonikaš s kojim ćemo uz pjesmu i veselje dočekati blagdan Sv. Ilije.

biskup vlado kosic20.7.2014. Ilina-nedjelja.

U 11.00 sati Sv.misa u groblju koju će predvoditi i propovjedati po prvi puta biskup i to Sisački Vlado Košić. Poslije toga gostinski ručak po Garevačkim kućama.

NAPOMENA - Na blagdan Iline lokalna cesta prema groblju prometovat će samo u jednom smjeru i na tom djelu od magistralne ceste do ulazne kapije u groblje neće biti dozvoljeno parkiranje. Od ulaza u groblje do kontejnera za otpad bit će parkiranje vozila VIP gostiju i s posebnim dopuštenjem, dok će se nadalje moći koristiti samo lijeva strana za parkiranje (gledano iz smjera magistralne ceste) do raskrižja u Kajiće i Šimiće, a na tim lokalnim cestama koristit će se desna strana za parkiranje. Izlaz i uključenje na magistralnu cestu bit će na dva mjesta: kod Škicine kuće (na samom ulazu u naseljeno mjesto Garevac iz smjera Šamca) i u Šerićima.

Parkiranje na magistralnoj cesti, kao i na autobusnim stajalištima se ne preporučuje. Detalje oko parkiranja možete pogledati klikom ovdje.

Ukoliko budemo imali više od 10 malonogometnih ekipa finalna utakmica bit će u 17.00 sati! Svi su pozvani da dođu na to natijecanje i vide pobjednike i dodjelu nagrada.

miss_garevac_2010

 

19.00 sati

NAPOMENA - Na prostoru ispred doma, kao i toj dionici lokalne ceste NEĆE biti dopušteno parkiranje. Za parkiranje motornih vozila koristit će se: desna strana lokalne ceste u smjeru Čardaka iz smjera Modriče na dionici od igrališta do prostora na kojem je zabranjeno parkiranje. Zatim desna strana lokalne ceste iz smjera Čardaka u smjeru Modriče, na dionici od Spajića kuća do prostora na kojem je zabranjeno parkiranje te prostori oko osnovne škole. Prostori za parkiranje na spomenutim lokacijama bit će vidno obilježeni i na istima nalazit će se osobe u reflektirajućim prslucima koji će svo vrijeme biti na usluzi vozačima i drugim sudionicima u prometu. Pogledajte skicu parkiranja klikom ovdje.

Od 19.00 sati velika zabavna večer i goste će zabavljati djeca našeg podneblja ovaj puta grupa « GRGIĆ BAND ». Tu večer ponovo biramo najljepšu djevojku Garevaca.
Tri najljepše djevojke očekuju vrlo vrijedne novčane nagrade. Isto tako birat će se i najbolji igrač kola i jedan plesni par ako takvih bude bilo.

 Želite se prijaviti za izbor Miss Teen Garevca to jest najljepše Garevljanke za 2014. godinu učinite to klikom ovdje ovdje.

Napomena: Dakle ako ste Garevljanka ili su vam korijeni po majci iz Garevca prijavite se za izbor Miss Teen Garevca za 2014. godinu. Što znači da na izboru mogu sudjelovati djevojke sa starosnom dobi od 16 do 19 godina, ali ovo nije čvrsta granica te se mogu prijaviti i oni s malo više godina.

Kao i prošli puta nećemo biti tvrdi sa svojim odlukama i izborima! Nećemo obraćati posebnu pažnju na vaš izgled i tijelo, ne tražimo oblačenje bikinija već ćemo birati vašu ljubav prema Garevcu, vašu prirodnost, plemenitost, snalažljivost i sve ono što vi mladi već posjedujete. Za koreografiju i pomoć oko ove organizacije stoje nam na usluzi bivše natjecateljice gospođica Ivana Zelić i Dragana Maričić a po potrebi i gospođa Ika Spajić, a tu će biti i prošla pobjednica gospođica Anita Dragić koja će predati Garevačku krunu novoj pobjednici i reći nekoliko riječi o svom životu sa titulom "Miss Teen Garevca za 2010. godinu.

Majko motiviraj svoju kćerku, daj joj podržku i svoj savjet da se prijavi za izbor najljepše djevojke jer tko zna možda će baš ona biti finalstica te večeri u Garevcu!

Želite li i Vi svojom pomoći ili savjetom pridonijeti ovom nesvakidašnjem spektaklu prijavite se Urednišvu GIP-a. Isto tako ukoliko želite biti u žiriju to jest izbornom povjerenstvu prijavite se klikom ovdje.

grgic bandU jednoj od glazbenih stanki po prvi puta ćemo organizirati „kviz znanja“ gdje želimo vidjeti i čuti koliko naši mladi znaju o Garevcu: njegovim mještanima, zaseocima, nadimcima, nekim objektima i slično. Dakle pitanja neće biti teška, a svi odgovori su već dati i godinama postoje na ovom portalu. Želite li sudjelovati u kvizu prijaviti se možete ovdje.

Uz ovaj veoma bogati zabavni program po prvi puta ćemo organizirati tombolu u kojoj će najsretniji posjetitelji te večeri imati priliku osvojiti i svoju kuću ukrasiti s jednom od veoma vrijednih nagrada naših slikara: Mladena Šerić, Perice Ivušić i Mirjane Grbeša iz Osijeka, prije Dragice i Antuna Fuglinskog, a uz to će biti i još po neka vrijedna nagrada nagrada naših sponzora. Želite li i Vi biti sponzor prijavite se ovdje.

Stoga ćemo ove godine po prvi puta naplaćivati ulaznicu u dom po cijeni od 10 KM, a u cijenu će biti uračunato jedno piće i tombola u kojoj će svi sudjelovati. Za djecu do 6 godina ulaznica je besplatna, a za djecu do 14 godina cijena ulaznice je 5 KM i u nju je uračunato jedno piće. Nadamo se da su ovo simbolične cijene, a sama zarada ako je uopće bude bilo ostaje za potrebe MZ Garevac jer sva ova organizacija je zabavnoh i humanitarnog tipa. Napominjemo da će na raspolaganju biti i tombola u slobodnoj prodaji po cijeni od 5 KM.

Za ove susrete sam zahvalan donatorima "korizmenog dara za 2014. godinu" iz Švicarske koji su mi pomogli organizirati ove susrete uz napomenu da je to samo reprodukcija novčanih sredstava jer sva zarada od pića ostaje za potrebe MZ Garevac.

Isto tako veliko hvala organizatorima "Garevačke večeri" koji su novčanim prilogom od 1000 Fr pomogli organiziranje ovih susreta. S jednakom zahvalom se zahvaljujemo i prestavnicima MZ Garevac koji su odigrali glavnu ulogu oko ove organizacije.

Za GIP informira, susrete organizira, sve popratne troškove pokriva i na sva pitanja u svezi susreta odgovara:
Mišo Perak.
Ukoliko imate pitanja, sugestije, komentare ili želite izraziti podršku i zahvalnost za sve ovo učinite to klikom ovdje.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili problema sa slanjem kontaknih formulara obratite nam se na E-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve ovo bit će snimljeno i fotografirano kao i prošli puta od strane Foto Maja iz Modriče!

pecenje pecenjakaPonedjeljak, 21.07.2014. Od 19.30 sati je predviđeno pečenje i kuhanje pečenjaka te druženje sa župnikom kod župnog ureda. Za ovu zgodu će GIP donirati 200 pečenjaka dok bi se mještani sami trebali pobrinuti za nabavaku drva i pića.

Poslije ovoga plana i programa se završavaju Garevački susreti 2014. godine u Garevcu, a nama će ostati lijepo sjećanje na na njih, naš zavičaj i ponovni susret u njemu!