NK Mladost Garevac

Mladost sa zelenog travnjaka

Ned07052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Oprema NK Mladosti

Po svom sjećanju priča nam Ilija Cvitkušić "Džoljo"!

dzoljoGIP: Ilija znaima nas oprema NK "Mladosti" iz Garevca, kako ste dolazili do opreme i da li vam je to pričinjavalo poteškoće?

Poslije organiziranja, zamjene i kupovine igrališta najteže nam je bilo doći do dresova to jest opreme.Sjećam se po završetku fakulteta Marko Andrić „Kujara“ je obećao dostaviti nam jednu opremu međutim ništa nije bilo od toga, osim obećanja nikada ništa drugo nismo dobili.

Isto tako su se izjalovila obećanja i od Želje iz Sarajeva kao i Ante Burić „Kajcarinog“, te Jakova  Andrić „Mate malog“ i Tomislava „Tomče“  Šerić. Slali smo neke ljude i u Sarajevo ali nikada ništa nismo uspijeli dobiti.

U jednom periodu je čardačka momčad bila vrlo jaka i tada im je Mato Mijić, koji je radio u trgovini, njima nabavio jednu konpletnu (jednoličnu) sportsku opremu. To je tada bio veliki hit. Mi smo si, međutim, morali sami kupovati štucne i kopačke, a dresove i gaćice (jednolične) smo dobijali od kluba. Lopta je uvijek bila priča za sebe.  Imali smo samo po jednu loptu, pa kada se probije moraš je krpati i lijepti jer druge nije bilo.

Sjećam se da smo tada otišli igrati u Čardak pa jedan od nas ima samo patike, drugi nema ništa. Tako je Niko „Nidžur“ Stanić igrao bos. Jednostavno mu je to ležalo. Igrao je vrlo dobro igrao. Makar je igrao bez obuće, znao je s 20-30 metara vrlo jako pucati prema golu dok mu je brat Jozo Stanić iznimno dobro  igrao glavom.