NK Mladost Garevac

Mladost sa zelenog travnjaka

Ned07122020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Malonogometni turnir 2010. U Garevcu

ibs-ekipaNa blagdan Sv. Ilije poslije Sv. Mise na groblju Garevljani i njihovi gosti su pošli kućma na ručak, a po tome se ljubitelji nogometa oko 16.00 sati okupiše na Garevačkom igralištu. Bilo ih je preko 150 osoba.

Prijaviše se 2 dječije i 6 odraslih ekipa. Kolona parkiranih automobila se protegla od Križića šume pa sve do Garevačke škole. Okupi se tu i malo i veliko i oni koji igraju i oni koji ih bodre, a dapače i oni koje vole društvo jer je tu bilo i velikih veseljaka koji sutra dan vjerojatno nisu ni znali gdje su jučer bili.


Sve u svemu turnir je prošao u najboljem redu bez ijednog pa i najmanjeg incidenta i ako mi je poznato da je jedna osoba poplila čak 72 mala PAN-ova piva bez odlaska na WC i osijećaja da je pijan.

Iako je je bilo dosta toplo i sparno vrijeme turnir se morao početi igrati. Za gledatelje je hladno piće kao i postavljeni šator i Milešića šuma pravili mali užitak dok su igrači imali samo jedan cilj. Ići na sve ili ništa, pokupiti novčanu nagradu i jedan od tri pehara koje je za ovu svrhu donirao Garevački Internet portal.

Među gledateljima je kao i svake godine nazočio i jedan stari Garevački igrač gospodin Matko Jeleč. Iako je u invalidskim kolicima od domovinskog rata to ga ne osporava da dođe na ovaj zeleni pašnjak gdje je godinama ranije igrao i trenirao. Uz njega neumorano stoji i svaku mu želju ispunjava njegova supruga gospođa Vera Jeleč koja redovito dolazi u Garevac. Ponekad zna i sama doći na Garevčko groblje jer je Matku teško proći s kolicima do groba rođenog djeteta pa ona to sama obavi.

Kako je vrijeme brzo prolazilo i ekipe se mjenjale na terenu dođoše na red i finalne utakmice.Iz njih najviše bodova osvoji ekipa Lužani zatim drugo mjesto osvojiše Kladari D. i treće mjesto pripade ekipi IBS iz Đakova. Napomenut ćemo da je ovo jedina ekipa koja se pravovremeno prijavila na trunir te došla s kompletnom i to novom sportskom opremom. Stoga se nadamo da im ovo neće biti jedin trofej iz Garevca već da će dolaziti i slijedećih godina na naše turnire.

Garevački Internet portal čestita svim učesnicima turnira i zahvaljuje se na vrlo korektnoj igri i primjernom ponašanju kako za vrijeme utakmica tako i poslije njih.  Isto tako zahvaljujemo se i braći Gagulić koji su sve to na najbolji način doveli do kraja.

A posebne čestitke idu našim pobjednicima sa željom da se vidimo i sljedeće godine u isto vrijeme i na istom mjestu i neka ih ovi osvojeni pehari posjećaju na lijepo druženje i prijeteljsku igru u Bosanskoj Posavini i našem Garevcu.

 I na koncu je red da se zahvalimo i našim susjedima ekipi iz Kladara Donjih koji nam svake godine dođu na turnir, a znaju da im mi to nemožemo uzvratiti. Hvala im.

Za GIP piše Mišo Perak