Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pet06052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Još ljepši ugođaj Garevcu dala je ulična rasvjeta!

ulicna-rasvjeta
Garevac/ Ovo pred Božićno vrijeme ostat će dugu u sjećanju našim povratnicima i onima koji su otišli u svoj Garevac da tu na svom pragu dočekuju blagdan Božića. Naime danas je taj ugođaj obasjalo svjetlo kojeg smo mnogi svojim trudom darovali Garevcu. Večeras 20.12.2010. je spojit i treći trafo kod garevačke pošte i  puštena je ulična rasvijeta od glavne ceste preko pruge do garevačkog igrališta i povezala ovaj dio sela.

Dakle dragi naši Garevljani ni jaka zima niti snijeg koji je dosta duboko napadao ovih dana u Garevcu  nisu uskratili naše želje a ni trud i obećanje Gorana Tokić „Dikače“ čovjeka kojeg ćemo dugo pamtiti po ovoj akciji, i ne samo ovoj već i u drugima koje već ima u planu ako budemo uz njega i ako mu damo svoju moralanu i novčanui podršku.

Isto tako vrijeni pohvala su i djelatnici elektrodistribucije iz Modriče koji nisu prekidalisvoj posao ni u teškim vremenskim uslovima. I oni su željeli ispuniti svoje obaćenje kojeg su još na pošetku godine dali našim predstavnicima MZ Garevac.

Jednako tako našu pažnju zaslušuje i općina Modriča i njeni djelatnici koji su obećali dati povicu novčanih sredstava da se i ova akcija privede kraja. I oni su svoja obećanja ispunili iako moramo shvatiti da je vrlo malan broj naših povratnika koji tamo žive a ima dosta naseljenijih mjesta i ulica koji još uvijek nemaju uličnu rasvjetu.

Dakle veliki dio posla oko ulične rasvjete  je odrađen i sada preostaje još zaseok Jagustin i njegov trafo. Za ovoaj zaseok niće biti problema jer su njegovi mještani uplatili čak 16 sijalica, isto taki ulica prema bolnici  se još mora spojiti, ali ona nije sporna, bolnica je donirala dovoljno novca za tu ulicu. Sada nam ostaje onaj najteži  dio, a pri tome i najveći dio sela to su zaseoci Baje i Lužani. Uz cestu prema Lužanima u Šerićima su  postavljene četiri lampe koliko je bilo uplata.


Tako lijepi, bogati i veliki zaseoci nažalost osatli su tako pusti. Vrlo se mali broj povratnika tamo vratio, a o donaciji ulične rasvjete da i ne pišemo.


Ostat će nam žarka želja da se i taj četvrti trafo pusti, i da u tim zaseocima zasja ulična rasvijeta, ali kako i na koji način ni sami neznamo. Ovo zasada ostje upitno, a ako se nešto i na djelu uradi onda se treba samo zahvaliti dragom Bogu i našem Goranu Tokić „Dikači“.

Za GIP piše Mišo Perak