Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri09232020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Proljeće je, život u Garevcu počinje!

goran_dikaca
Garevac / Iako nas kalendarski još nekoliko dana dijeli od proljeća ipak se može reći ono je već tu, kod nas u našoj Posavini i našem Garevcu.Snijeg je ovdje prošlost, davno se otopio i dok sunčane zrake polako zagrijavaju posavsku ravnicu, čuje se blizak cvrkut ptica koje radosno slijeću u dvorište, te kupe slamčice i grančice i spremaju svoj novi dom.

Osijeti se miris bijele visibabe a i ostalih proljetnih cvijetića koji su već iscvali, a i na travi se polagano osjeća drugačija i svjetlija boja. Pogled sam uputio prema vrtu i vidim da i voćke već počinju puštati svoje prve pupove behara, a na nekima se već primjećuju i mladi zeleni listovi.

Prolje će je! Život počinje. Nekako, s proljećem to sve drugačije izgleda. Ne samo da se to osjeti po prirodi i raslinama već i po nama ljudima. I mi smo drugačiji, i mi smo dobili neku posebno boju koja se nigdje nemože kupiti.

Sa svih strana se čuju zvuci traktora koji uređuju vrtove za sadanju ranog povrća. Rasoda u rasodnjacima je već posađena a isto tako i mladi luk i salata.

One koje je jesenji snijeg iznenadio pa nisu uzorali zimsko oranje sada pripremaju svoje njive.

Ovo je doista lijep prizor koji se mora doživjeti da bi ga čovjek mogao pravilno shvatiti.

Svaki posao je težak pa i ovaj, ali kad se radi s ljubavlju, i tu na svome, uopće ne pričinjava poteškoće. Svaka kap znoja i žulj s ruke su ponos ovih vrijednih garevačkih domaćina.

Za GIP piše Goran Tokić „Dikača“