Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Lipanj, mjesec završnih radova u Garevcu

goran_dikaca

Garevac-Početak je lipnja, mjeseca koji će nam donijeti nekoliko završnih radova u našem mjestu. U prvom redu bit će to ulična rasvjeta na kojoj se još uvijek radi u zaseoku "Jagustini". Najveći problem tu je pričinjavala električna linija i trafo koji je smješten iza šume kod Šimnovića kuća.

Do sada je ta linija išla kroz šumu pa je često put prilikom jakog vjetra dolazilo do kratkih spojeva i iskopčavnja glavinh osigurača.

Nova liniji se neće raditi tako već će ići oko šume. Iz tog razloga se i kasne sa završnim poslovima jer su bila potrebna razna odobrenja. Sada su odorbenja prikljupnljena i betonski električni stupovi su več postavljeni. Trenutno kiše ometaju završne radove, ali uskoro će i taj dio Garevca prosjajiti.

Slijedeći u nizu poslova je završetak ceste koja vodi do bolnice u Garevcu. Stari asvalt je skinut te se radi na prpremanju podloge za novi sloj asvalta. I ovo je već duže vremena bilo nužno odraditi jer tu dolazi veliki broj posjetitelja i to iz svih djelova kako BiH tako i susjednih republika.

Isto tako GIP je pokrenuo akciju da se uradi priključenje električne energije u svlačoinici na garevačkom igralištu. Svih dosadašnjih godina se struja uzimala od obitelji Stijepana "Štefa" Gagulić kojoj se ovim putem iskreno zahvaljujemo, ali mislimo da je red da se i to jedna put odradi i okonča.

Inače je GIP imao u planu ove godine od "Garevačkih susreta 2011." Izraditi župnu zastavu, kupiti digitalni video projektor, priključiti struju na igralištu i to će se i ostvariti. Zamišljeno je bilo priključernje i vode u svlačionicu ali nemamo dovoljno novačnih sredstava da se i to odradi. Ovom zgodom se zahvaljujemo svim donatorima "Udruge Garevačkih prijatelja" koji su svojim darom pomogli završetak navedenih radova.

Za sljedeću godinu je bila planirana kupovina trakror-kosilice za uređenje igrališta i zelene površine kod doma i Otvorene kuće, međutim pošto GIP neće više organizirtai «Garevačke susrete» te stim nešto i zaraditi pa uložiti u Garevac i njegovu infrastrukturu to ćemo prepustiti NOVIM ORGANIZATORIMA.

I za kraj još jedan lijepa vijest, ali ujedno i tućna vijest. Naš mještanin Bruno Kovač je uspio pokriti svoju već davno započetu kuću. Vrijeme njegovog boravka u kući Marka Zelić "Baje" ističe polovicom ovog mjeseca i po dogovru s vlasnikom morat će napustiti tu kuću, a da li će se do tada uspijeti useliti u svoj dom ovisi o nama. Pa stoga pokušajmo još jedan put pomoći toj šesteročlanoj obitelj u granicama svojih mogućnosti da i oni osjete toplinu povratničkog ali svog doma.

Za GIP piše Goran Tokić "Dikača"