Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri09232020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Serijal „U ime naroda“ stigao i u Garevac

u ime naroda jp

Prošlo izdanja dokumentarnog serijala "U ime naroda", koji se emitira na BHT 1, donijelo je  priču Iz Garevca od Ivana i Mande Marić „Kajića“. Autor serijala Josip Pejaković vratio se iz Garevca pun dojmova i ljubavi tamošnjih mještana prema posavskoj ravnici i njihovom rodnom kraju. 

Jer Bosnu, Bože moj, vole jedino ljudi u BiH. Toliko odanosti i ljubavi prema Bosni malo je tko ispričao kao Ivan Marić. On je pričao o svom mjestu, o svojim prijateljima o onome što je tamo ostavio i šta je zatekao. Ivan, da se razumijemo, u Garevcu dlično živi. Ima kuću i veliko imanje. Nije problem u materijalnom, ali njegova nostalgija i ljubav prema rodnom mjestu i ljudima od prija rata ničim se nemože uporediti..

Serijal "U ime naroda" je vrhunac u regiji. To je serija koja će sigurno ostati kao vrijedan dokument dok će sve ostale komercijalne vrijeme pregaziti. "U ime naroda" se gleda gdje god dopire satelitski signal BHT 1, a Josip Pejaković  već petu godinu TV gledateljima priča teške sudbine zaboravljenih ljudi. To su potresne priče koje dušu razvaljuju .

Ovaj serijal nitko ne plaća, jer nije komercijalni program. Pejaković to pokušava uz pomoć prijatelja i osobnm sredstvima prikazati i do sada je ustrajao u tome a nadajmo  se da će ustrajati i do kraja u svojim planovima za dobrobit svih nas koji to rado gledamo.

Za GIP piše Mišo Perak

{flvremote}http://video.posavina.org/uimenaroda12032012.flv|720|560|1{/flvremote}