Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon07062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Prijedlog za pokretanje inicijative!

kockice

Nekadašnji sponzor i redovni posjetitelj ovih stranica gopodin Ivo Burić - „Bura“ zamolio nas je da pokrenemo inicijativu za osnivanje jedne udruge.
Naime, njegov prijedlog proizašao je iz nedavne nazočnosti na sahrani pokojnog mu rođaka Mate Burića Vinkovog.

Kaže kako se neugodno osjećao, kao i obitelj pokojnika, iz razloga što nitko iz Garevca nije došao na sahranu na Novo groblje u Dugo Selo kod Zagreba. Još teže im je palo to što se nitko nije sjetio da uputi barem jedan telegram ili kartu sućuti na adresu ožalošćene obitelji.

Ne krije ni svoj ponos na one Garevljane koji žive u okolici Zagreba i koji su došli na posljednji ispraćaj.

No ovo prvo dosta ga je više pogodilo jer kaže kako se osjetio nekakav čudan odnos prema nekadašnjim jakim i imućnim obiteljima - Perići, Burići i slično. Ima osjećaj kao da se IZBJEGAVA dolazak i oproštaj takvim osobama, a zaboravljaju se sva dobra djela čovjeka koji je značio nešto Garevcu i koji je u njemu ostao na ratištu do posljednjih dana.
 
Stoga je zatražio našu pomoć da objavimo jednu inicijativu što sam osobno prihvatio.

Gospodin Burić predlaže da se osnuje jedna udruga koja bi financirala jednog čovjeka u Garevcu koji bi slao kartu ili telegram sućuti ožalaošćenim obiteljima kada se sazna za smrt na području izvan Garevca.  

Dapače, da bi još bolje bilo to učiniti i iz različitih zemalja ili, kako mi to imamo običaj reći, iz dijaspore gdje borave naši Garevljani.


Evo ja sam svoju zadaću ispunio i sada prepuštam vama našim dragim Garevljanima da svojim idejama i odgovorima iznesete svoja mišljenja, a posebno se nadam da će biti i onih nekoliko osoba (barem prestavnika iz: Garevca, Slovenije, Njemačke, Švicarske i Austrije) koji će ovu inicijativu prihvatiti te se svojim imenom odazvati da stoje na raspolaganju ovoj udruzi za komunikaciju i upućivanje sućuti ožaloćenim obiteljima iz Garevca koji trenutno žive izvan njega.

Isto tako nadam se da će netko osmisliti i naziv ove udruge čiji bi osnutak doista bio potreban.

Sve svoje prijedloge možete pisati dole u komentarima ili ih slati putem e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pokretaču inicijative gospodinuOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za GIP piše Mišo Perak