Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon07062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Središnja uprava HKD Napredak u Garevcu

otvorena kuca

GAREVAC – Otvorena kuća u Garevcu (kraj Modriče) ugostit će Središnju upravu HKD Napredak koja će se održati u subotu, 5. 5. 2012. godine. Nakon održavanja Središnje uprave u Otvorenoj kući Garevac održat će se i Izborna skupština HKD Napredak – Podružnica Modriča, priopćeno je iz sjedišta Napretka u Sarajevu.

Otvorena kuća u Garevcu je veoma bitna za razvoj Bosanske Posavine, ali i za razvoj čitave Bosne i Hercegovine. Ona je smještena u nekadašnjoj Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Garevcu staroj preko 100 godina.

Projekt Otvorene kuće je počeo 2006. godine kako bi se stvorio prostor u kojem stanovništvo s područja općine Modriča, ali i susjednih općina, može na jednom mjestu naći sve informacije vezane za povratak, prava koja mogu ostvariti, dobiti stručne savjete o mogućnostima ekonomskog razvoja, oživjeti obiteljska gospodarstva i razvoja poljoprivrede, ali i razne edukativne, duhovne i kulturne sadržaje.

Održano je i 20 radionica tkanja kroz koje je educirano 30-tak osoba i 10 grnčarsko-keramičkih radionica kroz koje je prošlo 25 osoba. Zasađena su tri ogledna voćnjaka sa preko 7.000 sadnica. U nedjelju 6. 5. 2012. godine održat će se i misa zadušnica u župskoj crkvi Modriča za pokojnog mons. dr. Marka Josipovića, bivšeg člana Središnje uprave HKD Napretka, kanonika, rektora katedrale i profesor filozofije na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji u Sarajevu.

PRESS GIP-a