Održana izborna skupština HKD Napredak u Garevcu

Garevac Skupstina

Garevac, 5.5.2012. U „Otvorenoj kući“ Garevac, 5. svibnja održana je Izborna skupština HKD Napredak – Podružnica Modriča. Sve nazočne u ime „Otvorene kuće“ pozdravila je gđa. Slavica Šerić, napomenuvši da je ovo veoma važan projekt za sve povratnike.

Mons. prof. dr. Franjo Topić je pozdravio sve nazočne u svoje osobno ime i u ime Središnje uprave HKD Napredak. Prof. Topić je rekao da HKD Napredak podržava „Otvorenu kuću“ Garevac i da se mora dosta toga još uraditi kako bi se napravili uvjeti za povratak prognanih.

Otvorena kuća je dokaz da se radom može dosta toga postići, jer od jedne ruševne kuće, nastala je jedna prepoznatljiva kuća koja služi svim povratnicima kako bi olakšala njihov svakodnevni život. Prof.

Topić je napomenuo da je HKD Napredak otvoren za sve ljude bez obzira na vjeru i naciju. „Napredak je dokaz da se može živjeti zajedno, a da se pri tome nikome ne smeta“ – zaključio je prof. Topić.


Nakon toga se pristupilo izboru, a za predsjednika Podružnice imenovan je g. Mišo Marjanović, za dopredsjednika je imenovan g. Davor Milardović, a funkciju tajnika i rizničara obavljat će gđa. Mira Juroš.

Upravni odbor čine:
Juro Josipović,
Vlado Lozić,
Vlado Spajić,
Mijo Radat,
Snježana Pranjić,
Josip Suvaj i
Niko Stanušić.

Nadzorni odbor čine:
Petar Gagulić,
Slavica Šerić i
Ivo Kopić.

 

Preuzeto s HKD Napredak