Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Izdavanje monografije 105. brigade HVO-a

105 hvo

Želimo obavijestiti posjetitelje GIP-a da se interes za čitanje zbirke " Da se ne zaboravi " pokazao relativno dobro te se autor iste odlučio ići i dalje, a to će biti izdavanje monografije 105. brigade HVO-a.

 

Materijal se već statistički obrađuje, a planovi su slijedeći: da se u monografiji nađu ratne karte, ulomci iz nekih ratih dokumenata do kojih se uspije doći, isječci iz novina i sl., kao i statistički pokazatelji - skupni za brigadu i za svako mjesto modričke općine posebno, o broju pripadnika, poginulim, popis po godištima i slično.

U monografiji se nebi objavila imena pripadnika brigade, osim poginulih.

Stranica o mjestima - selima pored podataka iz Wikipedije i drugih sličnih izvora, sadržavala bi grb mjesta, eventualno fotografije i znamenitosti mjesta a posebno prijeratne.

Stoga nam je želja da Vi posjetitelji ovih stranica prenesete ovu informaciju  i dalje a poglavito onima koji nisu u mogućnosti da je pročitaju da zamoljavamo sve one koji imaju bilo kakvu ratnu fotografiju koja je nastala do našeg povlačenja s područja modričke općine da nam je privremeno ustupe na obradu kako bi bila uvrštena u monografiju. Fotografije koje se već posjeduju i do kojih se može doći uglalvnom su vezane za oraško- šamačku bojišnicu gdje je brigada i provela najviše vremena te je samo par snimaka koji su nastali na području općine Modriče.

Za GIP izvješćuje Mišo Perak