Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri09232020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Dan zahvale za plodove zemlje

dan zahvale 12

U nedjelju 7 listopada 2012. župa Garevac obilježila je“ Dan zahvale za plodove zemlje“. Bilo je lijepo toga dan biti u Garevcu. Pune klupe vjernika, ukrašeni oltar plodovima zemlje kao i sunčan i ugodan jesenji dan  još više je doprinio ovom nesvakidašnjem događaju.

 Listopad je svakako jedan od najljepših mjeseci u godini: čini se da dani ljeta još traju, tisuće boja u  polju, užurbanost na svakom koraku zbog dozrijevanja različitih plodova, radost na licima naših starih povratnika. Isto tako  listopad je mjesec zahvale Bogu za plodove zemlje i rada ljudskih ruku.
 
Lijepo je sjetiti se da mnogo toga posjedujemo zahvaljujući se Bogu. Pa i kad smo se sami oko nečega trudili osjećamo da nam je pomoć itekako dobrodošla. To znaju i tako osjećaju stariji, a tako odgajamo i mlade. Jedan u nizu dana, kada mladima, posebno onima u osnovnoj školi, treba posvijestiti kako je mnogo toga što posjeduju plod nečije muke i truda, jest upravo ova nedjelja.
Župnik Filip je u svojoj propovjedi  protumačio smisao «Dana kruha», a potom je i blagoslovio pripravljene darove zemlje i rada ljudskih ruku koji su ovaj dan ukrasili oltar Garevačke crkve. Uslijedilo je zajedničko blagovanje.

Netrebamo posebno govoriti o problemu kruha i gladi u svijetuveć želimo  da se ostvare riječi molitve blagoslova: «Gospodine, ne dopusti da se zatvorimo samo u svoj mali krug, nego da znamo i drugima onako dijeliti kako i ti nama daješ. Daj nam također radost zajedništva za stolom svagdašnjim i čežnju za tvojom gozbom!»

Ostale Fotografije možete pogledati klikom ovdje

Za GIP piše Mišo Perak