Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri09232020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Šesnaest godina ustrajnog informiranja Garevljana

Garevački internetski portal napunio je 24.06. 2017. godine punih šesnaest godina ustrajnog informiranja Garevljana, prijatelja tog pitomog posavskog mjesta, ali i brojnih, prije svega, iseljenih Posavljaka diljem svijeta. Razlog za slavlje nije samo u statističkom zbroju tisuća informacija vijesti, obavijesti, savjeta, već i brojnih organiziranja manifestacija, ali i poticajnih ideja te humanitarnih akcija.

Gip logo

Informirati i pomagati

- Danas postoje brojni portali kojima su isključivo blaćenje i tzv. crne vijesti u prvom planu. Što je gora informacija, to je više u vrhu njihova objavljivanja.
Mi ne želimo biti bez kritike, naprotiv, nužno je izraziti i problem, ali ne zanemariti ni tisuću onih lijepih informacija o našem kraju i tzv. malim ljudima, ustvari velikim kada su njihova djela i život u pitanju. Prenosimo, uz ostalo, i takve životne priče, ali želimo biti i konkretni od pomoći kroz brojne organizacije akcija i pomoći. Garevački internetski portal počeo je svoje djelovanje u vrijeme kada su web-portali u Bosanskoj Posavini bili prava rijetkost. Grupu entuzijasta okupio je zajednički cilj - ljubav prema rodnome kraju Garevcu i Bosanskoj Posavini sa svrhom informirati javnost, kao i cijeli svijet, govoriti o povijesti, životu i radu župe Garevac, ali i ostalih župa i mjesta Bosanske Posavine.

Ljubav prema rodnom kraju

- Bili smo svjesni velike zadaće i odgovornosti koju smo preuzeli, ali ništa manje nismo sumnjali u razumijevanje i pomoć, što potvrđuje više milijuna posjetiteljskih klikova.
To nisu samo brojke, nego su to žive osobe zaljubljene u svoj rodni Garevac, koje uvijek iznova nalaze razloga posjetiti ovaj medij i svojim savjetima, poticajima, pa makar i prijateljskim i domoljubnim pozdravima dati notu životnosti i obnoviteljskog duha. Pokušavamo izgrađivati most povezanosti između našeg župnika, naših sumještana povratnika sa svim raseljenim Garevljanima po cijelom svijetu.
Za napomenuti je da je u Švicarskoj najveći broj nas Garevljana koji želimo čvrstu poveznicu s rodnim krajem i stoga svake godine novčano pomažemo koliko možemo, a to se najbolje vidi u našoj rubrici humanitarnih pomoći..

Humanitarna pomoć

GIP je jedan od rijetkih, a možda i jedini posavski portal koji djeluje ne samo informativno već i humanitarno u obliku “Udruge garevačkih prijatelja” preko koje pomažemo u prvom redu Garevcu i Garevljanima, ali i drugima. - Vodimo se izrekom “Lakše je darivati nego tražiti”.

Organizirali su brojne pomoći svojoj župi i bili donatori tiskanju nekoliko knjiga. Organizirali smo humanitarni koncert za poplavljenu župu Presvetog Srca Isusova iz Bosanskog Šamca i potpomogli brojne akcije za obnovu svoje župe. - Hvala našim suradnicima i profesionalnim  novinarima  koji su nam pomogli da budemo na vrhu informativnih portala, ali i našim  volonterima koji pomažu da budemo aktualni, ali i sponzorima bez kojih akcije pomoći ne bi mogli realizirati, osobito Sebastijanu Perković koji je već deset godina uz nas i s nama.

miso objasnjava 1024

Zato zaslužuju biti istaknuti u informativnoj ponudi dugogodišnji suradnik GIP-a Pero Domazet, neumorni tehnički suradnik Zdenko Barbarić, i uredniku GIP-a Mišo Vlado Perak bez kojeg ovaj portal ne bi bio ono što jest.

Uredništvo GIP-a