Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Čet08062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Garevljani i ove godine hodočaste u Mariju Bistricu

Dvanaesto po redu tradicionalno hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjalučke biskupije u Mariju Bistricu ove godine je 14. listopada 2017. U posljednjih nekoliko godina i župa Garevac sudjeluje s ostalim župama Doborskog dekanata na ovom hodočašću pa će tako i ove godine.

crkva marija bistrica

Taj dan će iz Garevca krenuti skoro pun autobus s 30 naših hodočasnika u svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu a tamo će im se pridružiti i oni koji su porijeklom iz Garevca, ali žive i rade u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Ovaj hodočasnički susret nas podsjeća da smo jedno u vjeri i narodnom zajedništvu. Ako nas je išta sačuvalo, onda je to Marijina zaštita i zato je i dalje trebamo slijediti.

Program:
- 11 sati počinje Sveta misa na otvorenom koju predvodi kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski u koncelebraciji s mons. Franjom Komaricom, biskupom banjolučkim.
- 14.30 sati je zajednički križni put, koji završava u crkvi pozdravom Gospinu liku.

Pred postavljamo da će naš mještanin Ivo Kovač  kao i ranijih godina organizirati „garevačku siniju“ za sve Garevljane i one koji se tako osjećaju. Bit će to lijepo i udobno druženje koje će svima dugo ostati u sjećanju sa željom da se i sljedeće godine okupe u još većem broju.

kolo marija bistrica

Stoga budimo ustrajni u vjeri i molimo Gospu Bistričku da blagoslovi naše vjernike i našu župu.

Za GIP piše Mišo Perak