Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Najava Dana sjećanja 2018. godine u Garevcu

monsinjor ivo tomasevic

Više od jedne decenije redovno se svake godine služi sveta Misa kod Burića štale u Garevcu za sve stradale žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i nedavnog Domovinskog rata. Misu za stradalnike Burića štale u nedjelju 27. svibnja 2018. godine, predvodit će monsinjor Ivo Tomašević urednik Katoličke tiskovne agencije biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Monsinjor Ivo Tomašević rođen je 1960. godine u Vidovicama, župi kod Orašja, osobito poznatoj po brojnim svećenicima, redovnicima i redovnicama. Rođen je u obitelji od šestero braće i sestara. Školovao se u zadarskom sjemeništu „Zmajević“, gdje mu je duhovnik bio današnju kardinal Vinko Puljić. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 5. srpnja 1986. godine.

Sv. Misa kod Burića štale bit će u 11 sati na kojoj će uz monsinjora Ivu Tomaševića sudjelovati i garevački župnik Filip Brajinović, te nazočni svećenici koji će za ovaj dan doći u Garevac kao i vjerni puk koji toga dana bude nazočan na ovome mjestu.

Ove godine je i 73-godišnjica stradanja žrtava Burića štale, i pučanstva u ovome dijelu Bosanske Posavine.
 
Stoga HKD „Napredak“ - podružnica Odžak, župe Doborskog dekanata 22. godinu zaredom organiziraju petodnevni program za obilježavanje ovogodišnjih Dana sjećanja u spomen  najvećoj tragediji koju je ovaj dio Posavine proživio u prošlom stoljeću.

PRESS GIP-a