Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pet08142020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Idejno riješenje spomenika palim i nestalim braniteljima

Dragi Garevljani, obitelji poginulih i nestalih branitelja, ratni vojni invalidi, dragovoljci i veterani, razvojačeni branitelji i prijatelji Garevca koristimo ovu priliku da vas obavijestimo da je Udruga dragovoljaca i veterana HVO podružnica Modriča okončala aktivnosti na izradi projektne dokumentacije sa pripadajućim suglasnostima i odobrenjima za izgradnju spomenika poginulim i nestalim braniteljima pripadnicima 105. brigade HVO Modriča .

Na saboru udruge koji je održan u lipnju 2018. godine donesen je zaključak kojim se zadužuje vijeće udruge da otpočne s aktivnostima za izgradnju spomenika koji bi bio smješten u groblju svetog Ilije u Garevcu.

spomenik imena

Projektna dokumentacija je izrađena a povjerenje Udruge idejnog rješenja i projekta dobio je naš Garevljanin Niko Stanušić građevinski inženjer iz Odžaka.

Nositelj ovog projekta je UDVDR-a HVO, podružnica MODRIČA,dok će provedbu pratiti odbor za izgradnju spomenika. Na dalje u tijeku su razgovori čelništva Udruge za dogovor o partnerima u ovom projektu te će skupa pristupiti iznalaženju financijskih sredstava kod institucija FBiH i RH.

S radošću vas možemo izvijestiti da je Udruga dobila veliku podršku za ovaj projekt počev od odbora za branitelje HNS, krovnih udruga branitelja na razini FBiH, političkih stranaka, Udruga ratnih vojnih invalida te Udruga obitelji poginulih.

spomenik

Također je formiran odbor za izgradnju spomenika a sačinjavaju ga:
članovi odbora: Ivica Andrić, Slavko Josipović, predsjednik UDVDR-a HVO Mato Marić, obitelji poginulih, Mirjana Tokić, Mato Stanić, Mijo Radat, MZ Garevac, Petar Gagulić i predstavnik Garevljana Jozo Šerić.

Trenutno je u tijeku je prikupljanje ponuda od strane potencijalnih izvođača dok je težište rada odbora  na prikupljanju financijskih sredstava od pravnih i fizičkih osoba.

Stoga pozivaju sve zainteresirane Garevljane da podrže ovaj projekt i novčanim prilogom pomognu izgradnju spomenika. Financijska sredstva putem donacija prikupljat će se od pravnih i fizičkih osoba u BiH i inozemstvu na pod račun otvoren u Uni Credit banci d.d.,  Mostar poslovnica Odžak, s naznakom za izgradnju spomenika poginulim i nestalim braniteljima 105. brigade HVO MODRIČA.

Ovdje su svi potrebni podaci banke za uplatu iz inozemstva u svim valutama.

 

racun1

Prema dinamičkom planu gradnje početak radova predviđen je za april/travanj 2019. a završetak radova i otvorenje spomenika u travnju 2020.godine.
Kontakt možete ostvariti s:
 Predsjednik Udruge, MATO MARIĆ telefon: +385 92 103 93 15,
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
te  tajnik Udruge IVICA ANDRIĆ tel:+387 63 341 600

"NAŠA POGINULA I NESTALA BRAĆA TO ZASLUŽUJU"
"A PRAVEDNIK AKO I UMRE PRIJEVREMENO,NAĆI ĆE MIR" Mudr.4.7

plan radova

Za GIP piše Mišo Perak