Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Pozivnica za drugi Posavski umjetnički simpozij u Garevcu

Dragi Garevljani i svi s Garevcem u srcu, sutra 14.07.2019. u Garevcu počinje PULS 2019. – drugi po redu Posavski umjetnički likovni simpozij koji traje do 21. 7. 2019. godine. Radi se o međunarodnoj likovnoj manifestaciji koja zahvaljujući sudionicima, afirmiranim likovnim umjetnicima, donosi našem mjestu ali i širem području Bosanske Posavine posebnu vrijednost.

Bilo bi lijepo da i umjetnici koji s radošću dolaze i iza ove kolonije ostavljaju vrijedna umjetnička djela, osjete dobrodošlicu i lokalnog stanovništva a ne samo volontera okupljenih u Otvorenoj kući.  Želimo da ova vrijedna manifestacija postane tradicionalna u Garevcu i nadam da će jednog dana, ako se malo svi zajedno potrudimo sva djela nastala na PULS -u završiti u budućoj umjetničkoj galeriji u Garevcu.

 kardinal

Fotografija je iz arhive s prvog likovnog simpozija  2018. godine

Pozivamo sve koji su ovih dana u Garevcu, posebno mlade da navrate u Otvorenu kuću, u prvom redu zbog umjetnika koji ovih dana donose u Garevac ljepotu umjetničkog stvaranja. Barem da ih pozdravite, popričate s njima... zajedno popijemo popodnevnu kavu. Bilo bi lijepo da sve nas, uključujući one koji stalno žive u Garevcu ali i one koji tamo dolaze povremeno i kojima je pola srca u zavičaju, umjetnici koji dolaze u Garevac iz Mostara, Dubrovnika, Splita, Zenice, Zagreba, Petrinje, Vinkovaca...dožive kao dobre domaćine otvorena srca.

Od utorka do petka ( utorak, srijedu i četvrtak) pozivamo mlade koji se nalaze u Garevcu da se uključe u radost likovnog izražavanja crtežom, bojom, glinom... Mi ćemo pripremiti materijal, a imat ćete u blizini i izvrsne mentore, profesore s likovnih i umjetničkih akademija koji su i pedagozi i izvrsni akademski likovni umjetnici.slikar

Fotografija je iz arhive s prvog likovnog simpozija  2018. godine

Sve Vas pozivamo i na zajedničku večeru s umjetnicima u subotu navečer  ( 20. 7.2019.) u dvorištu Otvorene kuće.
Dobro došli u Otvorenu kuću kao u svoju / našu zajedničku kuću.

Za one koji mogu, tu je i pozivnica za izložbu umjetničkih djela nastalih na prošlogodišnjem PULS-u  koja se otvara 20.7. u 10,00 sati u Vinkovcima u povodu dana grada Vinkovaca.

Srdačan pozdrav,

Slavica Mijić Lukač
predsjednica zaklade Otvorena kuća

likovni sipozij