Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sub08082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Ispunite i pošaljite primjedbu putem obrazaca


Ukoliko se ne slažete s predloženom odlukom o izgradnji autoceste koja bi nam rušila domove morate poslati primjedbu općini Modriča na izradu parcelizacije zemljišta i predloženu trasu autoceste i plinovoda na dionici Vukosavlje–Brčko koja prolazi kroz naša tri sela Garevac, Kladare Donje i Čardak.

stop izgradnji autoceste

Dakle trebate isprintati to jest ispisati na štampač obrazac koji se nalazi dole na LINKU, te ga popuniti s djelom priloženog sadržaja koji se nalazi dole niže, potpisati ga i poslati na e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U ime mještana Čardaka, Garevca i  Kladara Donjih molimo Naslov da još jednom dobro promisle o važnosti opstanka naših kuća  za duhovni identitet Hrvata ovoga kraja, zajednički suživot i bolju budućnost te učine sve kako bi trasu autoceste i plinovoda preusmjerili na neku drugu lokaciju, „recimo preko Bara ili na Prudine to jest niz obalu rijeke Bosne“ do Bašča i izlaza iz Kladara Donjih te između Kladara i Miloševca trasu usmjeriti dalje prema Kornici.

Ovime bi poslali veliku poruku o miru i suživotu, a ne bi potpirivali vatru i gasili nadu u zajednički život kojega su mještani ova tri sela prihvatili nakon razaranja i prognanstva.
Mi želimo da se ničije kuće ne ruše. Dobro znamo što znači kad Vam drugi ruše a vi ponovno gradite svoje mukom stečeno. To se ne može platiti, a trajno  nas mogu otjerati samo neke nepoštene eksproprijacije, kao što je ova koju nam nudite.

Ako želite život i zajedništvo o kojemu pričate onda učinite napor i trasu ceste preusmjerite u drugom smjeru i pokušajte učiniti da što manje domova porušite, jer dom je svetinja.

Obrazac skinite klikom ovdje