Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned09202020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Polaganje kamena temeljca za most na rijeci Savi kod Svilaja

Ismir Jusko ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković sutra 14. rujna 2016. u 12 sati će svečano položiti kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi u mjestu Svilaj, općina Odžak.

Svečanom otvaranju radova nazočit će i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

ministir bih hr

Dakle,  riječ je o velikom infrastrukturnom projektu na Koridoru 5C kojim će biti povezana autocesta s hrvatske i bosanskohercegovačke strane preko rijeke Save.
Dakle,  riječ je o velikom infrastrukturnom projektu Koridoru 5C koji će bit spona autoceste na Koridoru 5c između BiH i Hrvatske odnosno dionica autoceste u Republici Hrvatskoj: Sredanci – granica Bosne i Hercegovine i dionica autoceste u Bosni i Hercegovini: Odžak – granica Republike Hrvatske, međudržavni most Svilaj.

Most će se graditi da svaki smjer ima po tri kolovozne trake širine 3,5 metra, bez zaustavne trake sa zaštitnim prometnim pojasevima od 0,5 metra s obje strane, kao i monolitna betonska pješačka staza širine 0,75 metra. Dužina mosta je 640, a širina 29 metara, s betonskom-čeličnom konstrukcijom, koja je teška oko 5.000 tona.

Izvođači radova na mostu su kompanija Hering d.d. Široki Brijeg i  Poslovna udruga Viadukt d.d. Zagreb,  a planirani rok završetka radova izgradnje mosta je dvije godine od uvođenja izvođača u posao, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

PRESS GIP-a