Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned05312020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Oštro se osuđuje fizički napad na Gorana Sabranović

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla oštro osuđuje fizički napad koji se dogodio u naselju Miladije prilikom kojeg su nanesen teške tjelesne ozljede Goranu Sabranoviću i to od strane više osoba.
Upravo zbog činjenice kako je napad bio isplaniran i s predumišljajem pozivamo nadležne pravosudne institucije da hitno reagiraju te rasvijetle cijeli događaj i s detaljima upoznaju javnost.

Fizičko nasilje i obračun kojeg je netko sebi uzeo za pravo  kao obrazac rješavanja određenih imovinsko pravnih sporova je nedopustiv i protiv takvog oblika sve institucije se moraju odlučno boriti i maksimalno kažnjavati pojedince koji počine takvu vrstu kaznenog djela.

tuzla 900

Za bilo kakvu vrstu spornih odnosa postoje sudske instance i nadležna tijela i to je jedini mogući način rješavanja imovinsko pravnih odnosa.
Posebno želimo istaknuti da nas žalosti i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i elementi nacionalne netrpeljivosti. Kroz takve pojedinačne primjere nanosi se velika šteta cijelom društvu i stvara osjećaj straha da svaki stanovnik Tuzle može biti izložen ovakvoj vrsti napada.
Zbog svega toga i određene uznemirenosti kod stanovnika Tuzle koja je predstavljena i kroz medijska izvješća potrebna je hitna reakcija nadležnih institucija i upoznavanje javnosti s detaljima slučaja.   

Ured informiranja:
Gradski odbor HDZ BiH Tuzla
Kojšino 7, Tuzla
Tel.035/363-790, fax.035/363-791,
Mob.+38763398609
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.hdzbihsoli.ba