Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon07132020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Prije četiri godine poginuo je Toše Proeski

tose proeski

U prometnoj nesreći kod Nove Gradiške u Hrvatskoj talentirani pjevač poginuo je 27. godini života. Pred njim je bila sjajna karijera, no sve je prekinuto tog kobnog jutra. Proeski je jedan od prvih glazbenika koji je ujedinio cijeli prostor bivše Jugoslavije. Obožavan je bio svugdje, a u rodnoj Makedoniji uživao je kultni status.

Nije uživao veliku popularnost samo među obožavateljima, već je bio miljenik struke te kolega, koji za njega do danas imaju samo riječi hvale. Todor Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. godine u Kruševu u Makedoniji. Od najranije dobi pokazivao je veliki glazbeni talent, a na kraju i diplomirao na Muzičkoj akademiji u Skopju, kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. Postao je tako jedan od rijetkih školovanih pop pjevača na prostoru bivše Jugoslavije, a svoj nevjerojatni vokal pokazivao je pri svakoj izvedbi.

Bavio se i humanitarnim radom, a njegova međunarodna zaklada "Toše Proeski", nastavila je s njegovim humanitarnim akcijama. Njegova obitelj je i dalje neutješna. Proeski je svoj posljednji koncert održao 5. listopada u Skopju, a njegovi obožavatelji stoga svake godine održavaju manifestaciju "Zvjezdano nebo za Tošu".

Njegovi obožavatelji u Kruševu odslušali su misu u crkvi u Kruševu, a potom se zaputili na njegov grob. Toše je osvajao dobrotom i neizmjernim talentom, a njegov lik i djelo nikada nisu zaboravljeni među brojnim obožavateljima na ovim prostorima.