Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet08072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Izaslanstvo HKD Napredak kod hrvatske predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak s kojima je razgovarala o njihovom radu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i inozemstvu te stanju bosanskohercegovačkih Hrvata u odnosu na trenutnu političku, socijalnu i kulturnu situaciju u kojoj se nalaze.

hkd napredak

Izaslanstvo HKD Napredak, kojeg su osim predsjednika prof. dr. Franje Topića činili dr. sc. Tomislav Dubravac, predsjednik Glavne podružnice Zagreb i Slavica Mijić Lukač, dopredsjednica Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, upoznali su Predsjednicu s planovima Društva u narednom razdoblju te podijelili svoje dojmove s prošlogodišnjeg susreta s Papom Franjom.

Predsjednica Grabar-Kitarović pozdravila je njihov predani rad u posljednjih 110 godina te dostignuća u očuvanju hrvatske kulture i baštine kroz brojne aktivnosti ogranaka HKD Napredak, kako u Bosni i Hercegovini, tako u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

U dužem razgovoru istaknuto je da Predsjednica posebnu pozornost posvećuje Bosni i Hercegovini, a prijem izaslanstva HKD Napredak je izraz posebne potpore ovom kulturnom Društvu. O tome govori činjenica da je Predsjednica do sada primila samo izaslanstvo Matice Hrvatske, HAZU-a i danas Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

Ohrabrila ih je u daljnjim nastojanjima te izrazila očekivanje kako će Vlada Republike Hrvatske i ostale hrvatske institucije adekvatno pratiti nastavak njihovog uspješnog rada.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović od danas je i počasna članica HKD-a Napredak. Člansku iskaznicu uručio joj je prof. Franjo Topić.

FOTO: Ured Predsjednice, Filip Glas
Priredio Mišo Perak

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac