Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Tijelo sv. Leopolda dočekale tisuće vjernika

Tijelo sv. Leopolda dočekala su zvona zagrebačke katedrale i tisuće vjernika ispred zagrebačke prvostolnice, gdje je tijelo okadio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića, hrvatskog sveca iz Boke Kotorske, dočekao je ispred zagrebačke katedrale kardinal Josip Bozanić sa svećeničkim zborom.

"Puno je osjećaja i ganuća u ovom jednostavnom činu koji povezuje prošlost i sadašnjost, sveopću Crkvu i Crkvu naše Zagrebačke nadbiskupije i razne krajeve naše domovine Hrvatske u nastojanju da sve promatramo u svjetlu Božjega milosrđa", poručio je Bozanić.

Bozanić je istaknuo kako je tijelo ovog hrvatskog redovnika, kapucina, sv. Leopolda Bogdana Mandića, nakon izlaganja u bazilici sv. Petra u Rimu, stiglo u Zagreb.

Na dočeku tijela sveca sudjelovao je i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić kojega je ovom prigodom kardinal Bozanić posebno pozdravio.

Tijelo sv. Leopolda postavljeno je u katedrali gdje će biti izloženo do četvrtka nakon čega će biti preneseno u kapucinsku crkvu sv. Leopolda Mandića u Dubravi.

Cijelog svojega svetačkoga života zagovarao je doći u Hrvatsku. Ta mu se želja za života nije ostvarila. No, ipak je sveti Leopold danas razgalio srca svojih štovatelja, koji su došli počastiti njegove relikvije u zagrebačkoj katedrali.

Redakcija GIP-a

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac