Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Ruža Janjiš pobjednica je druge sezone 'The Voicea'

Posljednju finalnu emisiju popularne audicije „the Voice“ HRT za 2016. godinu započelo je 28 djevojaka i 12 mladića dok su večeras 23. travnja 2016. zajedničkom izvedbom otvorili finalisti s 12-ero natjecatelja koje smo gledali u emisijama uživo.

pobjednica ruza

Skupa su otpjevali  medley složen od pjesama "Are you gonna go my way" Lennyja Kravitza i "Zašto praviš slona od mene" Gibonnija i Dine Dvornika.

Večeras su finalisti nastupili tri puta. Najprije su pjevali one pjesme s kojima su se predstavili na početku ove audicije. Drugu pjesmu pjevali su sa svojim mentorima, a nakon toga, izvedbom još jedne pjesme, borili su se za titulu „najljepšeg glasa Hrvatske“.

U prvom krugu velike završnice Alen Đuras je otpjevao pjesmu „Thinking out loud“ Eda Sheerana. Svima se zahhvalio na dosadašnjim glasovima i podršci i kazao da stvarno živi svoj san.

Edgar Rupena je izveo pjesmu „Granada“ Augustina Lare u verziji Placida Dominga. Sam je kazao da se nije nadao dolasku do finala, međutim iznenadila ga je velika podrška publike.

Vedran Ljubenko otpjevao je pjesmu „It's a man's, man's, man's world“ Jamesa Browna.

Svi natjecatelji su kazali kako im je ovaj showu kao odskočna daska i odlična prilika da se pokažu javnosti.

Posljednja pjesma u prvom krugu bila je Ruže Janjiš. Mirno i samopouzdanjem je otpjevala pjesmu „You shook me all night long“ grupe AC/DC. Vidjelo kako je uživala na pozornici više nego ikad do sada, te kazala iako život nije uvijek lijep, večeras joj je savršen.

Svih četvero finalista u studiju su publiku podigli na noge, a ona ih je nakon nastupa nagrađivala dugim pljeskom. Nakon toga je uslijedilo glasovanje i zajednički nastupi finalista i njihovih mentora.

Prvi su bili Alen i Jacques . Otpjevali su pjesmu „Love runs out“ sastava OneRepublic. Zatim drugi duet bio je Edgara i Tonyja . Izveli su poznatu napuljsku pjesmu „O sole mio“. Treći su bili Vedran i Ivan koji su otpjevali pjesmu „Sex on fire“ grupe  Kings of Leon, a posljednji ženski duet izvele su Ruža i Indira . Otpjevale su uspješnicu Jennifer Lopez „Let's get loud“.

U posljednjem krugu, finalisti su otpjevali još po jednu pjesmu nakon čega je slijedila i konačna odluka.  

Alen je izveo Gibonnijevu baladu „Ako me nosiš na duši“.
Edgar je otpjevao još jednu napuljsku pjesmu „Torna a surriento“
Vedran je izveo hit grupe Aerosmith, pjesmom „Crazy“.
Dok je natjecateljski dio finalne ove druge po redu sezone showa zatvorila Ruža Janjiš izvedbom Massimove pjesme „Iz jednog pogleda“.
Odmah nakon izvedbe Ružine pjesme njena mentorica Indira je kazala kako iz jednog pogleda vidi jednu djevojku koja je najveći borac na svijetu. I dodala da je Ruža vrhunska pjevačica, i "njezina dobrica" koju život nije mazio.

Nakon njih su, u posljednjim minutama telefonskog glasovanja, mentori, producenti i vokalni savjetnici zajedno izveli pjesmu „Purple rain“ u čast nedavno preminulom glazbeniku Princeu.

Ubrzo nakon toga proglašen je pobjednik druge sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”.

I na kraju dogodi se čudo, od male posavske izbjeglice koja je u strahotama rata morala otići iz zavičaja postade glazbena zvijezda. Gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije odlučili su da ta titula pripada Ruži Janjiš. U dosta tijesnoj borbi, ali sasvim dovoljno pobijedila je s 30,67% glasova publike, dok je samo jedan postotak manje glasova, s 29,63% dobio Edgar. 23,43% glasova gledatelja i slušatelja osvojio je Alen Đuras, a Vedran Ljubenko je imao samo 16,27%.

Uz suze radosnice u velikoj glazbenoj završnici Ruža je još jednom otpjevala "You shook me all night long" grupe AC/DC, pjesmu kojom je ušla u show i u tim mentorice Indire Levak.

Također je zanimljivo napomenuti kako je svaki telfonski poziv osim što je bio glas za finaliste, bio je i humanitarnog karaktera. Naime, Hrvatska radiotelevizija prihod od večerašnjeg glasovanja daruje humanitarnoj akciji „Vukovarski toranj – simbol hrvatskog zajedništva“, projektu obnove Vukovarskog vodotornja.

Stoga još jedan puta hvala svima koji ste pomogli da Ruža Janjiš bude pobjednica i da se projekt obnove Vukovarskog vodotornja brzo privede kraju.

Svakako da posebna zahvala pripada Ružinim obožavateljima iz Odžaka koja je to na čelu sa Zvonkom Jurkić i njegovom šargijom te ostalim Posavljanima nakon nastupa na poseban način proslavila.

Za GIP piše Mišo Perak

 

{youtube}BuUZQX-yOoY|720|510|0{/youtube}

 

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac