Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Napušteno skladište "stare Vindije" postaje parkiralište

vindija

U ponedjeljak, 9. svibnja 2016., napokon kreće dugoočekivano rušenje skladišta u Kalčićevoj ulici, takozvane „stare Vindije“, koja je trenutno u vlasništvu Mercatora H d.o.o., najavio je danas, 4. svibnja 2016., na konferenciji za novinare gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić.

Na mjestu današnjeg skladišta niknut će priručno parkiralište za 250 do 300 vozila kojim će upravljati Usluga Poreč i na kojem će cijene biti značajno niže od onih na, primjerice, Velikom gradskom parkiralištu.

Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo što se kreće u realizaciju uklanjanja napuštenog kompleksa „stare Vindije“, koji već godinama predstavlja ruglo Poreča, posebice zbog svoje izuzetno atraktivne ali i frekventne lokacije pokraj Borika, u blizini plaže te turističkih i stambenih naselja.                  

- Vjerujem da će izgradnja ovog parkirališta doprinijeti tome da se smanje gužve u gradu u špici sezone, a građani i gosti koji odlaze na kupanje na Pical imat će gdje i parkirati svoje vozilo, rekao je gradonačelnik.  Nakon potpisivanja ugovora o zakupu, Grad Poreč-Parenzo proveo je postupak javne nabave kao opunomoćenik, dok je Mercator H naručitelj radova kao vlasnik zemljišta i objekta. Radovi počinju u ponedjeljak, 9. svibnja i trajat će do početka lipnja, dok je izvođač Đusto d.o.o. Poreč. Sveukupna vrijednost investicije je 618.492,30 kuna s PDV-om.

PRESS GIP-a

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac