Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub08082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Donirali smo kćerine organe da drugi roditelji ne osjete istu bol

Josip i Gabrijela Mioč, roditelji šestogodišnje Božane koja je u splitskoj bolnici podlegla ozljedama nakon što ju je automobilom udario pijani vozač u Tomislavgradu, odlučili su se, uprkos velikoj tragediji koja ih je zadesila, donirati njene organe i tako nekom spasiti život.

doktori operacijaBožanina majka Gabrijela, iako shrvana tugom, za "Dnevni Avaz" ispričala je da je uvijek svima govorila da, ako se ne daj Bože njoj nešto desi, daruju njene organe. I kada se suočila s gubitkom djeteta, nije ni sekunde dvojila kakvu će odluku donijeti.

- Uvijek bih to napravila. U tom trenutku kao da ti Bog kaže da će tvoje dijete nastaviti živjeti u drugoj djeci i ljudima i da će oni biti spašeni. Znali smo da je prekasno za našu Božanu, da se više ništa ne može učiniti, a njeni organi bili su zdravi. Htjeli smo pomoći drugoj djeci, da njihovi roditelji nikad ne dožive najveću bol koju jedna majka i otac mogu doživjeti gubitkom djeteta, a koja nas sada razdire. I rekli smo: Neka druga djeca prežive - kazala je za "Avaz" Gabrijela, u čijem se glasu, uprkos tome što je prije nekoliko dana pokopala voljeno dijete, osjeća ponos dok govori.

Božana je za tjedan dana trebala krenuti u prvi razred. Pripreme za taj veliki dan već su bile počele. Kupili su joj cipelice , koje nikad neće obuti.

-Žao mi je što ih nije ni obula. Nikad čovjek ne bi pomislio da se njemu ovakvo nešto može dogodit. Kažu da su njenim organima spašena četiri života. Dva organa dali su u Njemačku, a dva u Hrvatsku. Nije nam se nitko još javio od obitelji čiji su najmiliji spašeni. Bog će odrediti hoće li se i kada javiti - kazala je Gabrijela.

Božana je imala tri sestre, a njezina majka je peti put trudna. Kazala je kako nosi djevojčicu i da će joj dati ime Božana.

Preuzeto s 24 sata.hr

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac