Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet12032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Žena iz Modriče imala 143 prekršaja i 25.000 KM neplaćenih kazni

MODRIČA - Policija u Modriči privremeno je oduzela automobil Volkswagen od Halime A. (40) s područja Vukosavlja, koja je višestruka povratnica u činjenju prekršaja, kako pišu "Nezavisne". Policijska uprava Doboj objavila je, navodeći inicijale, da je sinoć za vrijeme upravljanja Volkswagenom za volanom bila Halima.

Opširnije:Žena iz Modriče imala 143 prekršaja i 25.000 KM neplaćenih kazni

Proslavljen patron župe Žalosne Gospe u Čardaku

U subotu, 15. rujna proslavljen je patron župe Žalosne Gospe u Čardaku, mjestu u općini Modriča u Bosanskoj Posavini. Misno slavlje predvodio je vlč. Marko Zubak, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Tuzli, uz suslavlje 16 svećenika i sudjelovanje više od 150 vjernika.

Opširnije:Proslavljen patron župe Žalosne Gospe u Čardaku

Općina Modriča čeka novog načelnika

Kako saznajemo Milorad Dodik raspustio je Općinski odbor SNSD-a u Modriči kako bi “neposlušnom” Opštinskom odboru SNSD-a u Modriči nametnuo svog kandidata za načelnika općine. Tako je zvanično izvršena primopredaja pečata i predaja dužnosti novom općinskom odboru SNSD-a, kojem su prisustvovati i visoki stranački funkcionari Igor Žunić i Luka Petrović.

Opširnije:Općina Modriča čeka novog načelnika

Proslavljen patron župe u Modriči

Danas 9. rujna 2018. godine Crkva slavi blagdan Male Gospe koji je ne zapovjedni blagdan, ali je puku vrlo drag, i toga dana mnogi hodočaste u marijanska svetišta ili barem na misu u najbližu crkvu. S obzirom na to da je u našoj blizini Crkva rođenja Blažene Djevice Marije u Modriči veliki broj Garevljana i mještana iz ostalih katoličkih mjesta je ovih dana  nazočio molitvom u toj župi.

Opširnije:Proslavljen patron župe u Modriči

Korona virus ne popušta u Modriči

Modriča, 01.06.2020.- Institut za javno zdravlje Republike Srpske saopćio je 31.5.2020. da je 6 osoba iz Modriče bilo pozitivno na korona testu, što je izazvalo uznemirenje građana. Radi se o troje djece koja su povezana za situaciju u modričkom vrtiću prije dva tjedna.Tako je rad dječjeg vrtića obustavljen do daljnjeg.  Novo zaražene odrasle osobe su dvije srednje a jedno starije starosne dobi.

Opširnije:Korona virus ne popušta u Modriči

Posveta spomenika i raspored Misa u župi Čardak

Župa Čardak obavještava svoje mještane da će posveta novoizrađenog spomenika poginulim i nestalim Čardačanima u drugom svjetskom i zadnjem domovinskom ratu biti na blagdan Svih Svetih 1.11.2017. godine poslije Svete mise na groblju, koja počinje u 10.00 sati. Blagoslov spomenika i obred opijela vodit će čardački župnik, Pavo Kopić.

Opširnije:Posveta spomenika i raspored Misa u župi Čardak

Saznajte više o župi Modriča i njenim selima

Općina Modriča se nalazi u sjevernom dijelu Bosanske Posavine na magistralnom putu i pruzi Šamac – Sarajevo. Prostire se na tri geografska područja koji zahvaća mali dio ravnice bosanske Posavine, s dijelom doline rijeke Bosne,  te djelom područja planine Vučjak, na lijevoj obali rijeke Bosne i dio od područja  planine Trebave, na desnoj strani rijeke Bosne.

Opširnije:Saznajte više o župi Modriča i njenim selima

Donji Riječani nekada i danas

U Donjim Riječanima, župa Modriča, 1991. god. je imala oko 220 domaćinstava i blizu 1000 stanovnika. Danas 26 godina kasnije nema niti jednog  stalno naseljenog  župljana.

Opširnije:Donji Riječani nekada i danas

Općinska sjednica stožera za upravljanje u izvanrednim situacijama

Sjednica Općinskog stožera za upravljanje u izvanrednim situacijama održana 10. travnja 2020. godine, s početkom u 11.00 sati. Dosadašnje mjere i aktivnosti analizirane su te usvojene nove. Bilo je 35 osoba u karanteni, trenutno 26 i 9 osoba je napustilo karantenu 9. travnja nakon ponovnog ispitivanja i negativnog nalaza.

Opširnije:Općinska sjednica stožera za upravljanje u izvanrednim situacijama

Održani prvi Gastro susreti "Vukosavlje 2017"

U okviru obilježavanja Dana općine Vukosavlje, danas 03. rujna. 2017.  je u Društvenom domu u Jakešu održana manifestacija „Gastro susreti "Vukosavlje 2017". Gastro susrete "Vukosavlje 2017" je otvorio načelnik općine Vukosavlje Borislav Rakić kazavši kako je ovo prvi susret ovakvog karaktera i manifestacija koja se prvi put održava na ovom mjestu gdje  učestvuje više od 20 izlagača iz Vukosavlja, Modriče, Odžaka, Domaljevca i Šamca.

vukosavlje

Opširnije:Održani prvi Gastro susreti "Vukosavlje 2017"

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka