Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet04102020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Proslavljen patron župe Žalosne Gospe u Čardaku

U subotu, 15. rujna proslavljen je patron župe Žalosne Gospe u Čardaku, mjestu u općini Modriča u Bosanskoj Posavini. Misno slavlje predvodio je vlč. Marko Zubak, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Tuzli, uz suslavlje 16 svećenika i sudjelovanje više od 150 vjernika.

Opširnije:Proslavljen patron župe Žalosne Gospe u Čardaku

Koncert zbora "Hor Bulgaria" oduševio publiku u Modriči

U srijedu 21.06.2017. je  muški pravoslavni zbor "Hor Bulgaria" iz Sofije u katoličkoj crkvi Rođenja BDM u Modriči priredio izniman glazbeni i duhovni doživljaj. Svojom izvedbom blagdanskih napjeva iz bogate glazbene riznice katoličke i pravoslavne crkve vokalni zbor "Hor Bulgaria" pjesmom, to jest molitvom, duhovno je proveo publiku kroz razdaljine od 882. godine do 19. stoljeća.

Opširnije:Koncert zbora "Hor Bulgaria" oduševio publiku u Modriči

Proslavljen patron župe u Modriči

Danas 9. rujna 2018. godine Crkva slavi blagdan Male Gospe koji je ne zapovjedni blagdan, ali je puku vrlo drag, i toga dana mnogi hodočaste u marijanska svetišta ili barem na misu u najbližu crkvu. S obzirom na to da je u našoj blizini Crkva rođenja Blažene Djevice Marije u Modriči veliki broj Garevljana i mještana iz ostalih katoličkih mjesta je ovih dana  nazočio molitvom u toj župi.

Opširnije:Proslavljen patron župe u Modriči

Međunarodni festival stare glazbe u Modriči

Rado ćemo podijeliti s vama pozivnicu za koncert koji će se održati u srijedu 21.lipnja u 19,00 sati u crkvi Rođenja BDM u Modriči u organizaciji Napretkove zaklade Otvorena kuća iz Garevca  i udruge Prosoli - Sveta glazba.Na programu ovog koncerta nastupit će Hor Bulgaria iz Sofije i njihov dirigent akademik Valentin Bobevski u znaku ekumenizma interpretirat će djela iz glazbenih riznica dviju kršćanskih crkava, Katoličke i Pravoslavne.Svi ste dobro došli!

Opširnije:Međunarodni festival stare glazbe u Modriči

Posveta spomenika i raspored Misa u župi Čardak

Župa Čardak obavještava svoje mještane da će posveta novoizrađenog spomenika poginulim i nestalim Čardačanima u drugom svjetskom i zadnjem domovinskom ratu biti na blagdan Svih Svetih 1.11.2017. godine poslije Svete mise na groblju, koja počinje u 10.00 sati. Blagoslov spomenika i obred opijela vodit će čardački župnik, Pavo Kopić.

Opširnije:Posveta spomenika i raspored Misa u župi Čardak

Poslovna kriza u Rafineriji ulja Modriča

Da Rafinerija ulja u Modriči sve slabije posluje pokazuje podatak da je gubitak u odnosu na 2015. godinu veći za oko 300.000 KM, a prošlu 2016. godinu Rafinerija ulja iz Modriče završila je s gubitkom od milion KM, što je uvećalo akumulirani gubitak na 55 miliona KM te nužno dovelo do otpuštanja 47 djelatnika ovog do nedavno vodećeg poduzeća s dugogodišnjim ugledom u ovoj općini.

Opširnije:Poslovna kriza u Rafineriji ulja Modriča

Donji Riječani nekada i danas

U Donjim Riječanima, župa Modriča, 1991. god. je imala oko 220 domaćinstava i blizu 1000 stanovnika. Danas 26 godina kasnije nema niti jednog  stalno naseljenog  župljana.

Opširnije:Donji Riječani nekada i danas

Obnovljeno sedam kuća povratnicima u Posavinu

 Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković boravio je danas u Modriči gdje je sa županom karlovačkim Ivanom Vučićem posjetio povratnika Marka Kneževića kojem je u okviru programa “Jedna hrvatska županija – jedna obnovljena kuća u BiH” obnovljena porodična kuća u naselju Čardak.

Opširnije:Obnovljeno sedam kuća povratnicima u Posavinu

Održani prvi Gastro susreti "Vukosavlje 2017"

U okviru obilježavanja Dana općine Vukosavlje, danas 03. rujna. 2017.  je u Društvenom domu u Jakešu održana manifestacija „Gastro susreti "Vukosavlje 2017". Gastro susrete "Vukosavlje 2017" je otvorio načelnik općine Vukosavlje Borislav Rakić kazavši kako je ovo prvi susret ovakvog karaktera i manifestacija koja se prvi put održava na ovom mjestu gdje  učestvuje više od 20 izlagača iz Vukosavlja, Modriče, Odžaka, Domaljevca i Šamca.

vukosavlje

Opširnije:Održani prvi Gastro susreti "Vukosavlje 2017"

Najavljujemo: 14. ĆETENIJADA u Tarevcima

Mjesna zajednica Tarevci, Udruženje  „4T“  Tarevci-Modriča, Sekcija mladih Tarevci i Sekcija žena Tarevci Oganizuju pravljenje ćetenije na otvorenom prostoru. U subotu 25.02.2017.god. na centru u tarevcima organizujemo ć e t e n i j a d u (četrnaestu po redu) uz muziku, tople napitke, čašicu s nogu, narodno kolo i drugo što uveseljava ljude.

Opširnije:Najavljujemo: 14. ĆETENIJADA u Tarevcima

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka