Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned06072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Posjeta obitelji poginulih boraca

borka_markovic

MODRIČA / Povodom Vidovdana, Dana općine predstavnici Administrativne službe općine i općinskebraniteljske organizacije posjetili su 16. lipnja 2011. godine majku poginulog borca Republike Srpska Borku Marković i uručili skroman poklon paket. Borka Marković iz Vozuće rođena je 1934 godine.

Majka je Drage Markovića, rođenog 1956. godine koji je nestao 10 rujna 1995. godine u mjestu Lozna u općini Banovići. Prošle godine dodijeljena joj je garsonjera u zgradi "24 stana" u Modriči. Prije dodjele stana živjela je kao podstanar u napuštenoj kući u Donjim Kladarima. Živi od obiteljske invalidnine. Nakon posjete i razgovora sa predstavnicima općine Borka Marković izjavila je: "U stanu mi je odlično, zadovoljna sam, hvala svima. U ranijem stanu gdje sam živjela bilo mi je loše. Nikada ništa o sinu nisam saznala, odveden je u Kamenicu kod Zavidovića i tu je ubijen. Sretna sam jer ima neko da me obiđe i hvala svima ".

Na području općine Modriča pravo na obiteljsku invalidninu ostvaruje 419 obitelji poginulih boraca. Od 419 obitelji 0,7 obitelj sa 2 poginula borca i 10 obitelji sa posebnim mjesečnim primanjima. I ove godine predstavnici općine posjetiće i uručiti skromne poklon pakete za 419 obitelji poginulih boraca, obitelji sa posebnim mjesečnim primanjima kao i 11 ratnih vojnih invalida prve kategorije.

Načelnica Odjela za opću upravu Bosa Novaković u izjavi za medije naglasila je: "Ovo je sedma godina da obilazimo sve obitelji poginulih boracja i ratne vojne invalide prve kategorije. To je jedna od naših najvažnijih aktivnosti u povodu Dana općine. Pored toga što organiziramo i niz drugih aktivnosti kulturnih, športskih i glazbenih obilazak obitelji poginulih boraca nam je među najvažnijim zadaćama. Danas smo u posjeti baki Borki koja se nalazi u novom stanu već godinu dana. Cilj posjeta je da vidimo kako oni žive, da upoznamo sve naše korisnike i skroman poklon u ime načelnika općine uručimo i poklonimo malo pažnje povodom Dana općine ".

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka