Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Počeli božićni i novogodišnji prijemi kod načelnika

krekic umirovljenici

MODRIČA-U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika načelnik općine Mladen Krekić je 26. prosinca započeo s planiranim prijemima. U 10.00 sati načelnik Krekić je primio predstavnice udruge "Život i nada" dok je u 11.30 sati primio predstavnike udruženja umirovljenika Modriča.

Tijekom prijema načelnik Krekić je upoznao nazočne s radom općine Modriča, budžetom općine koji već sedmu godinu bilježi suficit, kapitalnim projektima iz protekle godine i drugim aktivnostima lokalne zajednice. Općine Modriča svake godine pomaže ova udruženja koliko je to moguće a to će činiti i u budućnosti. Načelnik Krekić se zahvalio udruzi "Život i nada" na inicijativi koja je realizirana 2010. godine a to je mamografski pregled žena na području općine Modriča. Tijekom ove akcije pregledano je 2000 Modričanki od kojih su njih četiri bile pozitivne na ovom testu. Također, načelnik je podržao aktivnosti udruge umirovljenika glede organiziranog druženja svih modričkih umirovljenika koje ovo udruženje organizuje jednom godišnje. Načelnik Krekić je pozvao predstavnike udruge da predlože 2 do 3 najteža slučaja iz reda svojih članova kako bi im Općina Modriča obezbjedila paket pomoći. Načelnik je podržao rad ovih udruženja i poželio im sretne blagdane i dobro zdravlje u narednoj godini.

Predsjednica udruge Smilja Simić je upoznala načelnika sa radom udruge "Život i nada". Udruga broji 30 članova. Članice udruženja su vrlo aktivne, obilaze svoje članove i pomažu koliko je moguće te se veoma često druže i okupljaju. Smilja je rekla da načelnik pruža posebnu pažnju ovom udruženju i da pomoć Općine nikad neće izostati.

"Zahvaljujem se načelniku općine Mladenu Krekiću i njegovim suradnicima što svake godine odvoje svoje slobodno vrijeme za naše udruženje i što nam pomažu, imamo sve pomoći što se tiče Općine. Kad god smo se obratili za bilo koju pomoć, bilo koji problem bio je riješen i imamo jako dobru suradnju. U 2012. godini naše udruženje pokreće zajedno s Općinom, Ministarstvom zdravstva i ravnateljem doma zdravlja inicijativu za ginekološki pregled žena, da riješimo i taj problem, da bude besplatan pregled papa nalaza za sve žene u modričkoj općini ", izjavila je Smilja Simić.

Udruženje umirovljenika Modriča broji 2477 članova. Općina Modriča je ove godine Udruzi dodijelila 40.000 KM iz budžeta općine a u prosincu je dodatno pomogla ovo Udruženje. U ime udruge umirovljenika, predsjednik udruge Đorđe Nijemčević je rakao da su oni sretni što žive u općini Modriča jer je Modriča rijetka općina u BiH koja pomaže svoje umirovljenike.

"Ovo je jedna mala delegacija umirovljenika koja predstavlja umirovljenike općine Modriča i zahvaljujemo se kabinetu načelnika,  te cijeloj administraciji na ovom prijemu. Ovaj prijem za nas jako puno znači jer smo uspjeli razgovarati i pored onih redovnih poslova, da možemo reći čime smo mi zadovoljni i da dajemo značajan doprinos u sveukupno razvoju općine Modriča. Mislim da mi nemamo sad nekih posobno izraženih problema i smatram da zajedno sa Općinom kao najstarija populacija stanovništva želimo obezbijediti mladoj generaciji da po osnovi svoga rada doživi naše godine, dođe u mirovinu i želimo da ta mirovina bude duga, a nije važno koliki je iznos. Svim umirovljenicima, svim građanima općine Modriča želimo sretnu Novu godinu", izjavio je Đorđe Nijemčević.

"Danas sam primio udruženje" Život i nada ", udruženje koje je veoma složeno. Međutim, ono što sam vidio kod njih je žar i borba za svim aktivnostima koje treba ova općina da ima zajedno s njima. Potekle su određene ideje, dakle od nekakvih pregleda, tj.. sudjelovanja općine Modriča u pregledima koji se planiraju organizirati u sljedećoj godini. Razgovor s umirovljenicima me svaki put čini zadovoljnim, što s tim ljudima koji se pokrivaju sa onoliko koliko imaju može otvoriti mnogo tema na jedan potpuno razuman, korektan način i tražiti riješenje za sljedeću godinu. Ovo je naš jedan tradicionalan susret gdje smo mi sa prestavnicima udruga umirovljenika razmijenimo određene informacije, kažemo ono što smo mi radili u ovoj godini a oni nama kažu šta su to planirali za sljedeću godinu. Sve ono što smo mi pomagali do sada oni su pomagali svoje umirovljenike. Dobili smo cifru da je u zadnje vrijeme pomognuto negdje oko 800 umirovljenika sa 50 KM, a ukupno na razini godine pomognuto negdje oko 1500-1600 umirovljenika. Nije to tako mala cifra, nije ni puno novaca ali je bitno da neko dođe tom čovijeku na vrata i da kaže netko stoji iza tebe ", izjavio je načelnik Krekić.

 

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka