Dobojlije u strahu za svoju djecu

pravosudje doboj

Doboj/Modriča-Manijak je na slobodi – šokantni je izvještaj, tri dana nakon pokušaja silovanja devetogodišnje djevojčice i sramne odluke okružnog tužilaštva Doboj, iz ovog grada prenosi Federalna televizija, navodeći da se ovakva odluka ničim se ne može niti treba opravdati, ali se postavlja pitanje odgovornosti postupajućeg tužioca u slučaju da manijak Saša Stanojević opet odluči napasti neko od nezaštićene djece.

Kako dalje navodi FTV, Saša Stanojević živi u mjestu Pločnik,  kroz koje često bez odjeće zna prošetati:

“Možda se stanovnici ovog dobojskog naselja već danas suoče s manijakom Stanojevićem jer je on od jučer slobodan čovjek, i to ponajviše zahvaljujući okružnom tužilaštvu u Doboju. A samo prije tri dana u Ulici Ozrenskih srpskih brigada Stanojević i Toni Labudović planirali su seksualno napastvovanje nad devetogodišnjom romskom djevojčicom iz Modriče. Ulicom je danas slobodno šetao i Labudović, jer je Okružno tužilaštvo u Doboju i u njegovom slučaju donijelo istovjetnu odluku kao kod Stanojevića”.

I dok su Doboj i romska zajednica u Modriči s gnušanjem primili vijest da su Stanojević i Labudović već na slobodi iz Okružnog tužilaštva Doboj, umjesto odgovora kako se to dogodilo, dobili smo šturo saopćenje u kojem, između ostalog, stoji: “Po nalogu tužioca, policija je ispitala privedena lica, nakon čega su ista puštena, a naloženo je i saslušanje određenih svjedoka“ – navodi FTV, koja u CJB Doboj doznaje da je, prema nalogu tužioca, policija završila posao i tokom dana Izvještaj dostavila Okružnom tužilaštvu.

Doboj je u strahu. S razlogom, jer niko, izuzev dobojskog tužilaštva, nije siguran da ovaj dvojac ponovo neće napasti.

Preuzeto s: Doznajemo  (foto: zgrada pravosudnih institucija u Doboju)