Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned06072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Vježbanjem što dalje od ovisnosti

new gen

MODRIČA - Sve je teže nama koji se donekle bavimo ovim novinarskim poslom pronaći nešto lijepo o čemu bismo pisali, a posebno o mlađim osobama. Došla su teška vremena, vremena ulica, kafića, kockarnica i svega onoga što mladi više vole i slušaju negoli vlastite roditelje, školu, i dobronamjernike.

Dok se drugi mladi provode za raznim porocima i ovisnostima kao što su duhan, alkoholna pića ili neka druga opojna sredstva pa čak i LUDE trave u Modriči se pojavila grupa mladića koji se bave uličnim treninzima poznatija pod imenom New Generation Street Workout i koji žele okupiti sve mlađe osobe na vježbanje i zajedničko druženje.

Cilj im je okupiti što veći broj osoba, a kako kažu boja kože, godine i spol kao i težina osoba ne igraju posebnu ulogu. Svi su im dobrodošli pa i oni od 1 do 101 kilograma težine. Klub do sad okuplja 8 članova do 21 godine starosti.
 
Njihov slogan je "Jedan više u parku, jedan manje na ulici". Dakle Street Workout je dobar za opuštanje tijela i duše, i to je mjesto gdje se vježbanjem izbacuje višak energije i nervoze a prikuplja sabranost, mirnoća, zadovoljstvo i sreća.

Trenutno grade New Generation Park to jest park za vježbanje koji im je neophodan za razvoj kluba koji je za kratko vrijeme okupio već 15 članova. Ovo što imaju su sami izgradili i sve je to više provizorno dok im je želja izgraditi razna pomagala koja nisu toliko skupa ali da bi u istom vremenu mogao vježbati i veći broj sportaša jer sada jedni čekaju dok drugi vježbaju.

Za sada imaju vratilo za zgibove raspona 2 metra na raznim visinama od 1,8 do 2,8 metara. Isto tako imaju razboj raspona 50 centimetara na visini od 1,7 metara .

Kako kažu po cijelom svijetu se grade Street Workout parkovi, te je nedavno izgrađen i jedan u Banja Laci. Stoga se pitaju „ako su svi ljudi isti kako se doslovice kaže zažto onda oni nemaju jedan takav park“ ili barem srdstva za izgradnju jednog takvog parka na području općine .

Stoga poručuju da su im potrebna novčana i materijalna sredstva i mole sve ljude dobre volje da im se pomogne jer tu ne trebaju veliki novci da bi se to izgradilo. Isto tako svi oni koji imaju ceradne ili limene reklame svojih tvrtki mogu da im dostave jer će im to dobro doći za ograđivanje Street Workout parka.

Ukoliko želite da im pomognete javite se na facebook profil " Nova Generacija " ili ih kontaktirajte na brojeve telefona " +387 65.346.690 " ili " +387 65.044.956 " .

Oni se unaprijed zahvaljuju svima onim koji će ih podržati, a isto tako i onima koji neće imati sluha za to.

Za GIP piše Mišo Perak

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka