Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned09202020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Modričani mogu biti zadovoljni s 2015. godinom

MODRIČA – Općina Modriča se može pohvaliti blagim rastom privrednih aktivnosti u 2015. godini te povećanjem broja otvorenih novih poduzeća i zaposlenih radnika. Zbog toga rukovodstvo općine, privrednici i građani Modriče mogu biti zadovoljni odlazećom godinom.

predstavnici opcine modrica

Na prijemu, koji je povodom novogodišnjih i božićnih praznika priređen za privrednike, predstavnike javnih ustanova, nevladinih organizacija i novinare, načelnik općine Mladen Krekić je kazao da rezultati pokazuju da je ova godina za nijansu bila bolja od prethodne, koja će se pamtiti po katastrofalnim poplavama u kojima su pričinjene velike štete infrastrukturi i privredi na prostoru skoro cijele opčine.

„Zadovoljni smo što je u 2015. godini registrirano 10 novih poduzeća i što je ukupan broj zaposlenih veći za 86 radnika u odnosu na prethodnu godinu – kazao je Krekić i istakao da su ostvareni pozitivni rezultati u obnovi državne i privatne imovine“.

Krekić je posebno istakao izgradnju i početak rada Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u čiju su izgradnju lokalna uprava i donator iz Švicarske uložili 540.000 KM te očekuje nastavak privrednih aktivnosti i investicija i u narednoj godini.

Jedan od vlasnik poduzeća za proizvodnju gornjih dijelova obuće “Alfa” Ilija Jeftić izjavio je da je njegovo poduzeće u ovoj godini ostvarilo dobre poslovne rezultate te da je proizvodni kapacitet poduzeća povećan za 30 procenata, proizvodnja oko 15 procenata, a povećane su i zarade zaposlenih za 10 procenata. Poduzeće “Alfa” trenutno zapošljava 372 radnika od kojih su 52 novoprimljeni.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka