Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Počelo je uređenje prostora Tržnice u Modriči

U Modriči je počelo uređenje Tržnice i izgradnja prostora za parkiranje 213 vozila, za što je općina Modriča obezbijedila 458.000 KM sredstava dugoročnog zaduženja kod Svjetske banke – Međunarodne asocijacije za razvoj /IDA/. Načelnik Odjeljenja za urbanizam, komunalne poslove i ekologiju Jovan Mišić kaže da je planom uređenja Tržnice predviđena izgradnja mreže za prihvat padavina i završni radovi asfaltiranja prometnica i uređenje zelenih površina, na ukupno 10.000 kvadratnih metara prostora.radovi u modrici

Također je Mišić istakao da radove izvodi poduzeće “Geokop” iz Dervente, i da je rok za završetak radova 90 dana.

Uređenjem Tržnice biće riješen problem kanalizacije i odvoda ovog dijela grada koji je od svake veće kiše bio potopljen kišnicom obezbijedit će se i  dovoljan broj parking mjesta za vozila stanara obližnjih zgrada, te trgovce i kupce na Tržnici.

Skupština općine Modriča donijela je prošle godine odluku o dugoročnom zaduženju od 1.093.351 KM kod Svjetske banke za financiranje sanacije i rekonstrukcije lokalne infrastrukture koja je oštećena u poplavama 2014. godine.

Odlukom Vlade Republike Srpske o alokaciji kreditnih sredstava Svjetske banke po Hitnom projektu oporavka od poplava, jedinicama lokalne samouprave data je mogućnost za zaduženje pod izuzetno povoljnim uslovima.

Rok otplate kredita je 25 godina sa kamatom od 1,25 posto na godišnjem nivou i grejs-periodom od pet godina.

Sa kamatama i troškovima servisiranja, kredit će iznositi ukupno 1.354.154 KM.

PRESS GIP-a

trznica modrica

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka