Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned05312020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Općinska sjednica stožera za upravljanje u izvanrednim situacijama

Sjednica Općinskog stožera za upravljanje u izvanrednim situacijama održana 10. travnja 2020. godine, s početkom u 11.00 sati. Dosadašnje mjere i aktivnosti analizirane su te usvojene nove. Bilo je 35 osoba u karanteni, trenutno 26 i 9 osoba je napustilo karantenu 9. travnja nakon ponovnog ispitivanja i negativnog nalaza.

Za napomenuti je da „Akcija jedna obitelj“ i dalje radi. U prethodnom razdoblju Glavni stožer je usvojio određene mjere koje se odnose na ograničavanje djelovanja određenih aktivnosti u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za upravljanje u kriznim situacijama. Zahvalnica je izražena za aktivnosti pojedinih entiteta na području općine Modriča, a posebno za rad volontera Crvenog križa, kao i za rad policije.
Stožer se također zahvalio za 98 paketa pomoći Vlade Republike Srpske za korisnike stalne novčane pomoći i 200 paketa od "MBIC Đurića" za socijalno ugrožene građane. Građani Modriče dobili su posebnu zahvalnicu Stožera na poštovanju mjera Republičkog stožera za upravljanje u hitnim situacijama.

sjednica modrica

ZAKLJUČAK

Na ovoj sjednici stožer je donio ograničenje djelovanja stočne i zelene tržnice u Modriči
1. Kako bi se spriječilo širenje virusa korone SARS-Co V-2 i COVID-19 na području Republike Srpske te kako bi se zaštitilo i spasilo stanovništvo:
od utorka, 14. travnja 2020., rad zelene tržnice dopušten je i ograničen, svaki dan između 7:00 i 16:00, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite.

Propisane mjere zaštite sastoje se od:
- na tržnici se može stavljati samo voće, povrće, sadni materijal i mliječni proizvodi,
- svako postolje mora biti pravilno odvojeno odgovarajućom pregradom,
- prostor se mora redovito dezinficirati,
- Prodavači se moraju pridržavati propisanih mjera zaštite (obvezno nošenje zaštitne maske, rukavica i socijalnu distance).
od utorka, 14. travnja 2020., rad na stočnoj tržnici bit će dopušten i ograničen svakog utorka od 5:30 do 7:00, pod uvjetom svih propisanih mjera zaštite.
Propisane mjere zaštite sastoje se od:
- prostor se mora redovito dezinficirati,
- Prodavači i kupci moraju se pridržavati propisanih zaštitnih mjera (moraju nositi zaštitnu masku, rukavice i socijalnu distancu).

2.Za realizaciju ovog zaključka zadužen je Odjel za gospodarstvo i socijalna pitanja, komunalna policija i a.d. "Komunalac".

3.Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenom glasniku Općine Modriča.

sjednica modrica1

"Mi smo pokušali smanjiti širenje bolesti svim dosadašnjim mjerama, sljedeći upute Republičkog stožera za izvanredne situacije i vjerujem da smo postigli zadovoljavajuće rezultate. Imali smo tri osobe obolje od virusa Korane, dvoje s blažim simptomima i jedno s nešto težim simptomima. Oni su izliječeni i nalaze se u kućnoj izolaciji narednih 14 dana.

Na posljednjoj sjednici smo dozvolili da određene službe djeluju zbog nesmetanog odvijanja poljoprivredne proizvodnje, a danas smo to i potvrdili.
U tijeku su dvije akcije, nabavke respiratora i nabavke terenskog vozila za Dom zdravlja. Akcija za nabavu respiratora provodi se preko Crvenog križa, a nabava vozila preko stožera Hitne pomoći u suradnji s Domom zdravlja.
Za nabavku vozilo prikupljeno je nešto više od 27.000 KM i nije potrebno puno više novca da bi ga kupili.

Vlada Republike Srpske osigurala je 98 paketa pomoći za socijalno ugrožene stanovnike. Također, Đurić MBB donirao je 200 paketa za osobe ove kategorije.
Stožer za hitne slučajeve u Modriči po potrebi će kupit dodatne pakete.

Danas smo donijeli odluku da dopustimo rad zelene i stočne tržnice s ograničenim radnim vremenom. Zelena tržnica počet će s radom u utorak s propisanim zaštitnim mjerama, a prodavat će isključivo voće, povrće, sadni materijal i mliječne proizvode. Mjere koje je Vlada poduzela kako bi pomogla gospodarstvu izvrsne su i donijet će rezultate. Vikendom će se glavna i sporedna ulica, trotoari, parkovi, igrališta, ceste i javne površine u lokalnim zajednicama ponovo dezinficirati “, rekao je načelnik Krekić“.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka