Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub05302020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

14 novih ministranata u župi sv. Ane u Domaljevcu

U Godini Božanskog Milosrđa na drugu nedjelju kroz godinu, na blagdan sv. Antuna, pustinjaka 17. siječnja 2016. u župi sv. Ane u Domaljevcu svečanim euharistijskim slavljem koje je predslavio fra Bono Kovačević, župni vikar u prepunoj crkvi sv. Ane obrednim slavljem uvedeno je četrnaest novih ministranata u ministrantski zbor ove župne zajednice.

ministranti domaljevac

Na početku euharistijskog slavlja fra Bono je uveo zajednicu u ovaj svečani obred te pozvao vjernike na radost zbog četrnaest novih ministranata koji će biti primljeni u službu poslužitelja oltara.

U svojoj homiliji fra Bono objasnio je što znači riječ ministrant te koje je njegovo poslanje, osvrćući se na tri karakteristike: ponašanje, pobožnost i revnost, koje bi trebale krasiti svakoga poslužitelja oltara. Nakon homilije voditelj ministrantske zajednice, Josip Mikolić, prozivao je imena svih kandidata, a kandidati su tako pristupili oltaru s riječima: ”Evo me!”. Pred velikim brojem župljana, roditelja, braće i sestara kandidati su pristupili obredu uvođenja u ministrantsku službu gdje su izrazili želju da postanu poslužitelji oltara te dali svoja obećanja da će svoju zadaću izvršavati savjesno i časno.

Nakon uvodne molitve fra Bono je blagoslovio nove ministrantske haljine, a poslije su novi ministranti radosno pristupili oblačenju svojih haljina pri čemu su im pomogli stariji ministranti. Nakon blagoslova i oblačenja ministrantskih haljina kao vanjski znak svoje službe oltaru ministranti su primili iz ruku svećenika ministrantski križ kojim će se služiti i nositi za vrijeme Svete mise. Za vrijeme primanja ministrantaskoga križa primljeni ministrant Josip Ćošković pročitao je meditaciju o "Ministrantskoj zajednici " koja govori o tome kakva bih trebala biti zajednica poslužitelja oltara. Poslije svečanog obreda primanja u službu u molitvi vjernika novi poslužitelji oltara su izrekli molitvene nakane za dječake i djevojčice u Godini Božanskog Milosrđa, te zamolili milosrdnog Oca, da ih učini dionicima svoga spasenja kroz ministrantsku službu.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Bono je čestitao novim ministrantima na primljenoj službi te im podijelio ministrantske iskaznice, knjigu Svećenik i prigodne privjeske Isus kao uspomenu na primanje u ministrantsku službu.

Župa sv. Ane je ponosna na svoje ministrante kojih je iz godine u godinu sve više. Svake nedjelje redovito dolaze slaviti euharistiju.

Uz savjesno izvršavanje svojih dužnosti i dolazak na Svetu misu, ministranti ove župne zajednice imaju svoj redoviti susret svake subote, a za služenje kod oltara priprema ih fra Bono, župni vikar.

Preuzeto s: Katolička tiskovna agencija

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka