Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri09232020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Mnoštvo vjernika na Uskrs 2016. godine u Grebnicama

Iako je trend iseljavanja stanovništva iz posavskih župa u posljednje vrijeme uzeo velikog maha, sveta misa služena na Uskrs u župi sv. Jakova Markijskog u Grebnicama pokazala je da se njeni vjernici nisu odrekli svog zavičaja i da se rado vraćaju svojome mjestu i svojoj župi kad god im se pruži prigoda.

grebnice usrkr 2016

Sam blagdan Uskrsa više je nego prigoda kada se sreću čitave obitelji, prijatelji i znanici koji se dugo nisu vidjeli. Ovogodišnji blagdan Uskrsa, prepuna župna crkva i sveta misa koju je služio župnik fra Frano Oršolić na najbolji mogući način su obilježili ovogodišnji najveći kršćanski blagdan. Veliki broj vjernika na privremenom radu u inozemstvu uz župljane koji se svakodnevno borave u župi ispunili su crkvu do posljednjeg mjesta.

grebnice usrkr 2016a

Nakon završetka sv. mise u organizaciji župnika nastavljeno je druženje vjernika uz čašicu razgovora i međusobno čestitanje Uskrsa.

Za tu prigodu župni ured uz pomoć udruge roditelja djece s posebnim potrebama Angelus, je osigurao, 700 obojenih jaja-pisanica koje su podijeljene mještanima gdje su, s posebnim oduševljenjem najmlađi mještani, takozvanim tucanjem isprobala sreću u jačini jaja koja su sami sebi predhodno odabrali.

grebnice usrkr 2016b

Na kraju nije bilo važno tko je znao odabrati najjače jaje jer su ionako sva jaja iskorištena na radost svih nazočnih.

PRESS GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka