Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet06042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Švicarske pomaže Dom zdravlja u Odžaku

Domu zdravlja u Odžaku uručena je medicinska i nemedicinska oprema ukupne vrijednosti 35.160 KM. Opremu je donirala Vlada Švicarske u sklopu projekta “Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini” (ProSes), a koristit će se za pružanje usluga polivalentne patronaže, odnosno za rad medicinskih sestara i tehničara u zajednici.

sestre odzak

Tom su prigodom uručeni i certifikati za patronažne medicinske sestre  koje su uspješno završile teorijsku i praktičnu obuku. U ime Ambasade Švicarske u BiH, opremu je direktoru Doma zdravlja Odžak dr Anti Majiću uručila Maja Zarić koordinatorica zdravstvenog programa. Skup je pozdravio ravnatelj Doma zdravlja doktor Anto Majić, a prigodne riječi uputili su i Ana Majić glavna sestra odžačkog Doma zdravlja i Zdenka Lujić glavna patronažna sestra.

Svečanom trenutku nazočili su Dragana Galić, savjetnica federalnog ministra zdravstva koja je uručila certifikate patronažnim medicinskim sestrama, Damir Živković ministar zdravstva rada i socijalne politike, Nada Ćulap, ministrica financija, Darko Kasap ministar gospodarstva i prostornog uređenja, direktor županijskog Zavoda zdravstvenog osiguranja Josip Vidović te predstavnici općinskih institucija načelnik Jakov Ivanković i predsjedatelj Općinskog vijeća Mujo Puzić.

majic odzak

Ministar Živković ovom se prigodom upoznao detaljnije sa aktualnim stanjem u Domu zdravlja Odžak. Od ožujka prošle godine ProSes je organizirao edukaciju i potporu u radu, za 17 medicinskih sestara/tehničara iz Doma zdravlja Tuzla i za 5 iz Doma zdravlja Odžak, u što je uloženo 130.057 KM. Do sada postignuti rezultati pokazuju da se povećao obim i kvaliteta usluga pruženih u zajednici, te da je broj pruženih usluga duplo veći u odnosu na razdoblje prije podrške ProSes-a, istaknuto je na skupu u Odžaku.

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka