Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned08092020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Kome smeta postavljeni grb na zgradi skupštine u Domaljevcu?

Bošnjački zastupnici iz posavskog kantona su prijavili nadležnim institucijama za postavljanje (ustaškog grba) na zgradu gdje se vrše sjednice Skupštine posavskog kantona. Senadu Ahmetoviću, i Tahiru Redžepoviću (SBB-SDA) smeta grb čije je postavljanje oobrio načelnik općine Domaljevac Mario Jurkić. Načelnik općine Domaljevac Mario Jurkić odobrio je da se postavi grb, jer je to zgrada koja pripada općini Domaljevac.

Te je načelnik općine Domaljevac-Šamac Mario Jurkić istaknuo da ne vidi ništa sporno u toj odluci, i da nije imala za cilj bilo koga uvrijediti ili omalovažavati.

Tahir Redžepović je istaknuo da su u drugom svijetskom ratu njegovog amidžu upravo ustaške vojne formacije ubile. Te da njemu nije mjesto pod ovom zastavom i šahovnicom.

Te je Redžepović istaknuo da iza ovog stoje, Željko Josić, Mario Jurkić načelnik općine domaljevac te zastupnik u domu naroda federalnog parlamenta Anes Osmanović, inače Tahirov kolega iz SDA stranke.

Podsjetimo da su najglasniji bili da se grb koji je postavljen ukloni optuženik za ratne zločine 90-tih godina Tahir Redžepović (SDA) i Senad Ahmetović dezerter u domovinskom ratu 90-tih (SBB) iz Odžaka.

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka