Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

OBILJEŽENA I PROSLAVLJENA MISIJSKA NEDJELJA U ŽUPI ODŽAK

OBILJEŽENA I PROSLAVLJENA MISIJSKA NEDJELJA U ŽUPI ODŽAK

U župi Glavosjeka Ivana Krstitelja u nedjelju 20. Listopada 2019. godine po veoma lijepom sunčanom listopadskom danu obilježena je i proslavljena misijska nedjelja koja počela sa sv. Misom koju je predvodio vlč. Jakov Filipović, dekan doborskog dekanata i župnik u Odžaku.

Sama  misa je bila dosta svečanijeg čina nego obično jer se više sviralo pjevalo.

proslava 903

Nakon sv. Mise druženje se nastavilo na platou ispred crkve uz zajednički ručak s posebnostima nekoliko svjetskih kuhinja: Azija i riža, Italianska kuhinja - tjestenine i salate, Americana – s raznovrsnim delicijama, a našla se i bosanska kuhinja s pečenim odojkom.

Također je za napomenuti da se na stolovima našao i veliki izbor kolača koje su za ovu zgodu donijele vrijedne domaćice i župljanke ove župe, a koji su bili namijenjeni  za prodaju od čega će sav prikupljeni prihod biti poslan u misije na Haitiu.

proslava 906

Tu se našla i bogata tombola te igre za najmlađe sudionike ove proslave popraćeni uz ples i kolo.

Na kraju su se organizatori  zahvali Bogu na svemu što im daje, a isto su se tako zahvalili  i sestrama franjevkama Marijine misionarke koje su nakon rata stigle u ovu župu da zajedno s vjernicima rastu u vjeri i zajedništvu, da skupa uče biti dobri misionari, ali prvo u svojoj župi, svom dvorištu i na svome pragu.

Za GIP piše Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka