Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub11282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Završena rekonstrukcija savskoga nasipa u Posavini

Mjere obrane od poplava na području Oraške i Srednje Posavine u Županiji Posavskoj nakon rekonstrukcije savskoga nasipa sada su podignute na značajnu višu razinu, zajednički su konstatirali predstavnici mjerodavnih institucija koje su jučer (28.11.) obišli četiri dionice nasipa na kojima su obavljani radovi.

nasip 900

Područje su obišli predstavnici Delegacije Europske unije, Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo, izvođača i nadzora radova, čime su radovi primljeni, a projekt završen. Svi su izrazili zadovoljstvo što su radovi uspješno okončani. U projektu je rekonstruirano ukupno 16 km savskoga nasipa i dovedeno u potreban stupanj zaštite.

-Sa radošću možemo konstatirati da su završeni poslovi na rekonstrukciji nasipa na području Oraške i Srednje Posavine čime je sigurnost ovoga područja od eventualnih poplava na puno višem stupnju, izjavio je direktor Županijske uprave civilne zaštite Ilija Jezidžić koji se svim sudionicima ovoga projekta obratio prigodnim riječima zahvale i profesionalno odrađenog posla. Istaknuo je kako je ovo projekt od životne važnosti za Županiju Posavsku.nasip 901

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka