Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

SRETAN BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENA NOVA 2020. GODINA

bozic 900

Na zamolbu portala vlč. Pavao Brajinović  župnik župe Posavska Mahala napisao je Božićnu i Novogodišnju čestitku vjernicima izvan domovine koji smo daleko od rodne grude i od zemlje svojih korijena, ali od naše domovinske Crkve nikada nismo bili, niti ćemo ikada biti zaboravljeni. Čestitku Vam prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji! U ove Božićne dane opet se nebo sagnulo prema zemlji da je može zagrliti, da je može pomilovati, da joj kaže da je voli, da Veliki i Dobri Bog o njoj vodi računa usprkos našoj ljudskoj tvrdoglavosti, grešnosti i neposlušnosti.

Događanje Božića nas potiče da i sami budemo znak Božje ljubavi prema onima s kojima svakodnevno živimo, da se Božić danas i po nama događa, u nama samima, u našim obiteljima, u našoj Župnoj Zajednici, u svim ljudima dobre volje.

Prepoznavajući u rođenju Isusa Krista očitovanu i darovanu ljubav Očevu, želimo prepoznati sebe u tom dostojanstvu kao voljenu Božju djecu. U službi Otajstva Isusova rođenja:
   *  Ohrabrimo se međusobno u poniznosti kako bismo jedni drugima
       opraštali jer znamo: nema Božjeg mira gdje nema opraštanja.
   *  Pružimo ruku zajedništva, zaželimo radost Božića jedni drugima i Isusovu
       prisutnost u našem životnom hodu.
   *  Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i
       odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak u ovom društvu koje svi
       moramo  izgrađivati i za bolje sutra se boriti.
   *  Neka Isus donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju
       posla, koju su  usamljeni i bolesni, ostavljeni, napušteni, zaboravljeni.
   *  Posebno neka donese radost djeci, da rastu u ozračju porodične ljubavi i
       zdrava društva",kao mali Isus u Svetoj Obitelji!

Zato neka se i u našim životima odražavanje tog  Božjeg lica očituje kroz međusobnu pomoć i razumijevanje, praštanje i pomirenje kako bi među nama zavladala velika Kristova ljubav i  mir Kristov koji nas jedino može usrećiti i smiriti. Priznat ćete to nam je najpotrebnije jer toga nam svima najviše fali.
   
Neka vam ovo božićno otajstvo bude blagoslov i nada u dobru zdravlju, slozi i ljubavi da naše obitelji budu što sličnije svetoj, nazaretskoj Obitelji. Samo tada i samo tako u našim obiteljima će unatoč težine života, nezaposlenosti i poteškoća ponovno zavladati mir i radost. Na našim licima vratit će se već davno nestali osmjeh, pjesma i veselje. U naš život vratit će se radost. Božić će se ostvariti u nama i oko nas.

Čestitajući Božić želimo umnažati radost kroz našu kršćansku ljubav brišući suze, boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, kako bi u svima nama vladala Isusova blizina, jer se želimo u njemu obnoviti, da nestane grube psovke, svake svađe i  izvora mržnje, te podijeljenosti i suprotnosti na putu vjere.
 pavo brajinovic 1024
S tim mislima, takvim željama, upućujući novorođenom svoje molitve za vas, kao jedan od vas "Čestitam vam Božić i Isusovo porođenje, blagoslovljeni svi božićni dani“. U novoj godini 2020. neka vas prati svaki Božji blagoslov.
Svima vama, mojim dragim prijateljima želim od svega srca,
SRETAN BOŽIĆ i  BLAGOSLOVLJENU NOVU 2020 GODINU!

Posavska Mahla, Božić 2019. vlč. Pavao Brajinović, svećenik

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka