Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub02292020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Kardinal Puljić pohodio je župu Vitez

puljic vitez

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 4. svibnja 2013. pohodio je župu sv. Juraja mučenika u Vitezu te tom prigodom podijelio sakrament krizme za 208 krizmanika. Nakon svečanog dočeka pred župnom crkvom, uslijedio je susret kardinala Puljića s krizmanicima.

Potom je kardinal Puljić u dvorištu župne crkve predvodio svečano Euharistijsko slavlje u suslavlju sa župnikom fra Markom Kepićem, generalnim vikarom mons. Lukom Tunjićem, koji je bio sukrizmatelj, te još sedmoricom svećenika.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić je posvijestio krizmanicima da danas primaju Duha Svetoga i potvrđuju krsnu milost te da se opredjeljuju za Krista i izražavaju želju u toj krsnoj milosti živjeti. „Neka vam vaša vjera bude nešto najsvetije i ono što se najviše voli, a za ono što se voli, za to se i žrtvuje. Zato vas hrabrim da, snagom Duha kojeg primate, imate ražarena srca u daru vjere.

 Čuli smo u prvom čitanju riječ o apostolima koji su rasli uz Isusa, slušali njegovu riječ, gledali njegova čudesa, ali kad je Krist bio razapet oni su se razbježali. Prepali su se križa. To je ponekad opasnost i za nas. Kad treba koji put posvjedočiti vjeru i trpjeti, postanemo kukavice, te svoju vjeru zatajimo i priklonimo se kako drugi misle. To je opasnost. Prepoznajmo sebe u apostolima, kao ljudi koji su sposobni i zatajiti Isusa, poradi veće plaće ili ugleda u međunarodnoj zajednici.

 Međutim ima nešto za što se i život daje, a to je vjera. Apostoli, kad su primili snagu Duha Svetoga, neustrašivo i ustrajno svjedoče Uskrslog Krista. Nemojte se izjednačiti s onima koji žive samo za ovaj svijet! Vi budite svjedoci onog većeg, nositelji vječnih vrijednosti, jer budućnost pripada onima koji su u Bogu“, poručio je kardinal Puljić.

Po završetku Euharistijskoga slavlja krizmanici su darovali kardinalu sliku Blažene Djevice Marije.

Preuzeto s (kta/d.t.)

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka