Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub02292020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Koliko zarađuju vjerski službenici

vjerski sluzbenici

Svakodnevne priče na ulicama oko luksuza u kojem žive naši svećenici i materijalni status vjerskih službenika privukao je pozornost da se napravi malo istraživanje o plaćama službenika vodećih vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini, a podaci koji su dobiveni neke bi mogli čak i iznenaditi…

Naime, daleko od toga da svi vjerski službenici žive u obilju i raskoši. Neki od njih imaju plaće koje su jedva dovoljne za zadovoljavanje osnovnih potreba. S druge strane katolički i pravoslavni svećenici nemaju plaću ni zdravstveno osiguranje, jedino što im je osigurano jeste mirovina.

Cjenik usluga koje službeno lice pruža, ne postoji, kao ni članarina. Sve usluge se plaćaju po želji i mogućnostima vjernika.

Pošto mi pripadamo katoličkom puku iznijet ćemo činjenice katoličkih svećenika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

"Župnici i župni vikari u Vrhbosanskoj nadbiskupiji nemaju fiksne plaće, nego žive od milodara vjernika. Ista je situacija i sa svećenicima koji su profesori na KBF-u. Više imaju simbolična primanja. Svećenici koji rade kao vojni kapelani ili kao katehete u školi ravnaju se prema državnim primanjima, kako određuje pojedina institucija ", priopćeno je iz Vrhobosanske nadbiskupije.

PREES GIP-a

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka