Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub01252020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Je li Međugorje mjesto ukazanja

papa franjo 1a

Povjerenstvo za Međugorje danas je papi Franji predalo konačno mišljenje o tome je li Međugorje mjesto ukazanja i može li kao takvo biti proglašeno svetištem. Kako doznaje Nova TV, stav povjerenstva nije niti "da" niti "ne", već se povjerenstvo ne protivi tome da se u Međugorju okupljaju vjernici.

Povjerenstvo već godinama proučava fenomen Međugorja i razmatra može li ono biti i službeno proglašeno mjestom ukazanja.

Podsjetimo kako je na misi u Domu Sveta Marta, papa Franjo između ostalog osvrnuo se i na ukazanja Gospe.

Papa je komentirao prvo čitanje Knjige mudrosti: "Duh znatiželje udaljuje nas od Duha mudrosti jer sve što nas zanima isključivo pojedinosti, vijesti, male priče dana. Oh, kako će se ovo završiti? Duh znatiželje nije dobar. To je duh rastresenosti, udaljavanja od Boga, duh pretjeranog pričanja", prenosi Romereports.

Sve nas ovo tjera da Boga tražimo na pogrešnim mjestima i tjera nas da kažemo: "Poznajem vidovnjaka koji prima poruke od Gospe", na što papa odgovara: "Gledajte, Gospa je majka svih! I sve nas voli. Nije ravnatelj pošte koji nam svakog dana šalje poruke"!

 "Isus je rekao da Kraljevstvo božje ne dolazi na način koji privlači pažnju. Dolazi s mudrošću. Kraljevstvo je Božje među nama, ne treba tražiti čudne stvari", zaključio je papa. Iz njegove propovijedi na misi iz Doma Svete Marte možemo zaključiti kako je Sveti otac Papa i više nego skeptik po pitanju fenomena Međugorja.

Preuzeto s Croportal.ba

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka